- 1. מכינים את הירקות צלויים: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הדלורית ל-6 סירות ומנקים מגרעינים, פורסים את הזוקיני לחצאים ומפרקים את הכרובית לראשים קטנים.
-
- 2. מניחים את הירקות בתוך תבנית, מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור. אופים בתנור עד להשחמה. מוציאים מהתנור את התבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לעוד רבע שעה.
-
- 3. הכנת הקוסקוס: מרתיחים את המים. בזמן הזה, מפזרים את הקוסקוס בתבנית.
-
- 4. מערבבים את המים החמים עם הכורכום, המלח והפלפל הלבן, ושופכים על הקוסקוס. מערבבים קלות. במקרה ואין מספיק נוזלים מוסיפים מים רותחים.
-
- 5. עוטפים את תבנית הקוסקוס עם נייר כסף ומניחים במקום חם/חמים למשך 20 דקות.
-
- 6. קולים את השקדים בתנור למשך רבע שעה עד להזהבה בחום של 180 מעלות.
-
- 7. מכינים את רוטב הקארי: טוחנים את כל המצרכים יחד, למעט שמן הזית אותו מזלפים בהדרגה בזמן הטחינה.
-
- 8. הגשה: חותכים את הירקות הצלויים לקוביות שוות, מערבבים יחד עם הקוסקוס, השקדים והאננס המיובש. מוסיפים את הסלרי, עשבי התיבול הקצוצים והלימון. מוסיפים את רוטב הויניגרט, ומערבבים היטב. ניתן להוסיף גם מעט טחינה גולמית.