וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קוסקוס חם ברוטב קארי

סלט קוסקוס וירקות צלויים שהרכיב שלומי אטון ממסעדת מנזה

מתכון מאת: שלומי אטון, מערכת וואלה

סלט קוסקוס חם, מנזה. נמרוד סונדרס
סלט קוסקוס חם, מנזה

מצרכים למתכון

  • 4-5 סועדים:
  • לירקות הצלויים:
  • 1 דלורית
  • 2 זוקיני ירוק
  • 1 זוקיני צהוב
  • 1 ראש כרובית מפורק ונקי
  • שמן זית לצלייה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לקוסקוס:
  • 4 כוסות מים (1 ליטר)
  • 1 ק"ג קוסקוס
  • כף כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • לויניגרט קארי:
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 3/4 כוס שמן זית
  • חצי צרור כוסברה כוסברה
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית ממרח קארי ירוק
  • להרכבת הסלט:
  • כוס שקדים קלויים (100 גרם)
  • חצי כוס אננס יבש (כ-50 גרם)
  • 2 ענפי סלרי קצוצים
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הירקות צלויים: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הדלורית ל-6 סירות ומנקים מגרעינים, פורסים את הזוקיני לחצאים ומפרקים את הכרובית לראשים קטנים.
  • 2. מניחים את הירקות בתוך תבנית, מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור. אופים בתנור עד להשחמה. מוציאים מהתנור את התבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לעוד רבע שעה.
  • 3. הכנת הקוסקוס: מרתיחים את המים. בזמן הזה, מפזרים את הקוסקוס בתבנית.
  • 4. מערבבים את המים החמים עם הכורכום, המלח והפלפל הלבן, ושופכים על הקוסקוס. מערבבים קלות. במקרה ואין מספיק נוזלים מוסיפים מים רותחים.
  • 5. עוטפים את תבנית הקוסקוס עם נייר כסף ומניחים במקום חם/חמים למשך 20 דקות.
  • 6. קולים את השקדים בתנור למשך רבע שעה עד להזהבה בחום של 180 מעלות.
  • 7. מכינים את רוטב הקארי: טוחנים את כל המצרכים יחד, למעט שמן הזית אותו מזלפים בהדרגה בזמן הטחינה.
  • 8. הגשה: חותכים את הירקות הצלויים לקוביות שוות, מערבבים יחד עם הקוסקוס, השקדים והאננס המיובש. מוסיפים את הסלרי, עשבי התיבול הקצוצים והלימון. מוסיפים את רוטב הויניגרט, ומערבבים היטב. ניתן להוסיף גם מעט טחינה גולמית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully