- 1. בוררים את הסולת. שופכים רבע מכמות הסולת לקערה, מזליפים מעט מים ולשים בתנועה סיבובית. חוזרים על הפעולה עם שלושת רבעי הסולת הנוספים עד שכל הסולת בקערה.
-
- 2. מוסיפים שלוש כפות שמן וכף מלח ומערבבים.
-
- 3. מעבירים את הסולת דרך מסננת ושמים בסיר אידוי. מעל מים רותחים אסור שהסולת תיגע במים. מאדים למשך שעה וחצי.
-
- 4. את הסולת המאודה, שכבר הפכה ל-'קוסקוס', מחזירים לקערה, מוסיפים מעט מים ומערבבים.
-
- 5. מעבירים שוב במסננת ומאדים שוב למשך שעה.
-
- 6. מכינים את המרק: מטגנים את הבצל והסלרי בסיר עם מעט שמן ומתבלים בכורכום, במלח ובפלפל השחור.
-
- 7. מוסיפים את ציר העוף, גרגירי החומוס המבושלים והעוף. מבשלים בערך שעה.
-
- 8. מוסיפים את שאר הירקות ועשבי התיבול ומבשלים עד שכל הירקות רכים.
-
- 9. מכינים כפיתות (קציצה תוניסאית מסורתית): מבשלים את חזה העוף ואת תפוחי האדמה בנפרד.
-
- 10. חותכים לקוביות את חזה העוף המבושל ומעבירים לקערה.
-
- 11. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה ומוסיפים לקערת קוביות העוף. קוצצים דק-דק את צרור הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר ומוסיפים לקערה.
-
- 12. מגרדים על פומפייה בצל אחד ומוסיפים לקערה עם הנוזלים. 6. מרטיבים את פרוסות הלחם ומפוררים אותן לתוך הקערה. מוסיפים את הביצים, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומערבבים עד לכלל "עיסה רכה ונעימה".
-
- 13. לוקחים כמחצית החופן ומגלגלים, לאחר מכן משטחים לקציצה משוטחת, מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד השחמה. מגישים את הקוסקוס ומעליו הירקות עם מעט מן המרק ולצידו הכפיתות.