מתכונים חמים

מרק ארטישוק ירושלמי של שרון סבח

השף שרון סבח ממסעדת 'מדזו' בהרצליה אוהב מאוד מרקים, אבל הכי הוא אוהב את טעמו של הארטישוק הירושלמי. יחד עם שורש סלרי, תפוחי אדמה ושמנת, הוא יוצר מרק קרמי ועשיר.

מתכון מאת: שרון סבח, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מרק ארטישוק ירושלמי של מסעדת מדזו בהרצליה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 2 בצלים לבנים קטנים
  • 5 ראשי שום
  • 100 גרם שורש סלרי
  • 5 ליטר מים
  • 1/2 ליטר ציר עוף
  • 1/2 ליטר שמנת
  • מלח
  • פלפל לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבצל לקוביות גדולות ומאדים עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות.
  • 2. חותכים לחתיכות גסות את תפוח האדמה והארטישוק ומוסיפים לתערובת המאודה. במקביל מביאים את המים והציר לרתיחה בסיר נפרד.
  • 3. לאחר אידוי החומרים מוסיפים כ- 3/4 מכמות המים והציר (רבע שומרים בצד למטרת דילול על פי הצורך בהמשך) ומבשלים כ-25 דקות או עד לריכוך של הירקות.
  • 4. לאחר הריכוך טוחנים את המרק למרקם חלק. מסננים את המרק לסיר חדש ומביאים לרתיחה. במידה והמרקם עדיין סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מנוזל הציר אשר שמרנו על מנת לשלוט ברמת הסמיכות הרצויה.
  • 5. לאחר הרתיחה מוסיפים את השמנת מתבלים עם הפלפל והמלח ומבשלים כ-5 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully