- 1. חותכים את הבצל לקוביות גדולות ומאדים עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות.
-
- 2. חותכים לחתיכות גסות את תפוח האדמה והארטישוק ומוסיפים לתערובת המאודה. במקביל מביאים את המים והציר לרתיחה בסיר נפרד.
-
- 3. לאחר אידוי החומרים מוסיפים כ- 3/4 מכמות המים והציר (רבע שומרים בצד למטרת דילול על פי הצורך בהמשך) ומבשלים כ-25 דקות או עד לריכוך של הירקות.
-
- 4. לאחר הריכוך טוחנים את המרק למרקם חלק. מסננים את המרק לסיר חדש ומביאים לרתיחה. במידה והמרקם עדיין סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מנוזל הציר אשר שמרנו על מנת לשלוט ברמת הסמיכות הרצויה.
-
- 5. לאחר הרתיחה מוסיפים את השמנת מתבלים עם הפלפל והמלח ומבשלים כ-5 דקות.