וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק פול ירוק עשיר

במיוחד לכבוד חג הפסח, מייקי קפלן מציע להכין להשאיר בצד את כל המרקים המוכרים שהכנתם כבר עשרות פעמים, ולעשות היכרות עם מרק הפול הירוק.

מתכון מאת: מיקי קפלן, מערכת וואלה

מרקים לפסח במטבחון. אילן עמיחי,
מרקים לפסח במטבחון/אילן עמיחי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 ק"ג פול ירוק, ללא תרמילים וקלוף מקליפתו הדקה
  • 1/2 ק"ג עצמות בקר
  • 1/2 קילו בשר בקר או טלה, חתוך לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
  • 2 כרישות, פרוסות
  • 1/2 צרור כוסברה, ללא גבעולים, קצוץ
  • 1/12 כרוב לבן, חתוך גס
  • בצל לבן גדול קצוץ
  • גבעול סלרי קצוץ
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. ממלאים בסיר גבוה ורחב כ-3 ליטר מים. מכניסים את העצמות והבשר ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף והשומן.
  • 2. מוסיפים את הירקות, חוץ מהכוסברה, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעתיים. אחרי שעתיים מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, ומתבלים בכמון, כורכום, במלח ופלפל.
  • 3. מערבבים היטב ומגישים חם.
  • 4. אופציה להגשה חגיגית יותר: מסננים את הירקות, ומפרידים מהבשר והעצמות. טוחנים את הירקות במעבד מזון, ומחזירים לסיר המרק יחד עם נתחי הבשר, ללא העצמות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים לפי הצורך.
  • 5. מבשלים רבע שעה נוספת. מתקנים תיבול ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully