מרק פול ירוק עשיר

במיוחד לכבוד חג הפסח, מייקי קפלן מציע להכין להשאיר בצד את כל המרקים המוכרים שהכנתם כבר עשרות פעמים, ולעשות היכרות עם מרק הפול הירוק.

מתכון מאת: מיקי קפלן, מערכת וואלה!
מרקים לפסח במטבחון. אילן עמיחי,
מרקים לפסח במטבחון(צילום: אילן עמיחי)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 ק"ג פול ירוק, ללא תרמילים וקלוף מקליפתו הדקה
  • 1/2 ק"ג עצמות בקר
  • 1/2 קילו בשר בקר או טלה, חתוך לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
  • 2 כרישות, פרוסות
  • 1/2 צרור כוסברה, ללא גבעולים, קצוץ
  • 1/12 כרוב לבן, חתוך גס
  • בצל לבן גדול קצוץ
  • גבעול סלרי קצוץ
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. ממלאים בסיר גבוה ורחב כ-3 ליטר מים. מכניסים את העצמות והבשר ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף והשומן.
  • 2. מוסיפים את הירקות, חוץ מהכוסברה, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעתיים. אחרי שעתיים מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, ומתבלים בכמון, כורכום, במלח ופלפל.
  • 3. מערבבים היטב ומגישים חם.
  • 4. אופציה להגשה חגיגית יותר: מסננים את הירקות, ומפרידים מהבשר והעצמות. טוחנים את הירקות במעבד מזון, ומחזירים לסיר המרק יחד עם נתחי הבשר, ללא העצמות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים לפי הצורך.
  • 5. מבשלים רבע שעה נוספת. מתקנים תיבול ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully