וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק פטריות חורפי בקערית לחם כפרי

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

פטריות. ShutterStock
פטריות

מצרכים למתכון

  • לקעריות הלחם:
  • לחמים כפריים עגולים קטנים כמספר הסועדים
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח גס
  • למרק:
  • 500 גרם פטריות טריות מעורבות –שמפיניון, פורטובלו וירדן
  • 1 ליטר ציר מרק עוף
  • 2 כוסות יין לבן (זה שאתם הכי אוהבים לשתות)
  • 40 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (או יותר)
  • 60 גר' חמאה
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים דק או כרישה פרוסה (רק החלק הלבן)
  • 4 שיני שום
  • 2 גבעולי טימין קצוצים
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (% 15)
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • מעט אגוז מוסקט טרי מגורר

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים מים רותחים על הפטריות היבשות בכמות שתכסה אותן לגמרי. מניחים בצד.
  • 2. פורסים את הפטריות הטריות לפרוסות דקות.
  • 3. בסיר גדול ממיסים חמאה. מוסיפים כרישה או שאלוט ושום ומאדים עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים פטריות וצולים מעל להבה גבוהה עד להשחמה.
  • 4. מוסיפים את היין הלבן, מי ההשריה וציר העוף ומביאים לרתיחה.
  • 5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים שנית.
  • 6. מוסיפים את הטימין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • 7. בינתיים מכינים את קעריות הלחם: לוקחים לחמים כפריים עגולים קטנים. בעזרת סכין מיישרים את התחתית כדי שהקעריות יעמדו. מוציאים את החלק הרך של הלחם ומשאירים שוליים בעובי 1 ס"מ.
  • 8. ממיסים את החמאה, מוסיפים שום כתוש ומלח גס ובעזרת מברשת מברישים בחמאה המומסת את הקעריות, מבפנים ומבחוץ. צולים בתנור חם כעשר דקות.
  • 9. יוצקים את המרק לתוך קעריות הלחם ומגישים. בסוף אוכלים גם את הקעריות.
  • * גבינת עזים משובחת יכולה להיות יופי של סיום למנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully