פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק פטריות חורפי בקערית לחם כפרי

      9 מדרגים / 3.13 כוכבים

      פטריות (ShutterStock)
      פטריות (ShutterStock)

      מצרכים

      • לקעריות הלחם:
      • לחמים כפריים עגולים קטנים כמספר הסועדים
      • 50 גר' חמאה מומסת
      • 2 שיני שום כתושות
      • מלח גס
      • למרק:
      • 500 גרם פטריות טריות מעורבות –שמפיניון, פורטובלו וירדן
      • 1 ליטר ציר מרק עוף
      • 2 כוסות יין לבן (זה שאתם הכי אוהבים לשתות)
      • 40 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (או יותר)
      • 60 גר' חמאה
      • 4 בצלי שאלוט קצוצים דק או כרישה פרוסה (רק החלק הלבן)
      • 4 שיני שום
      • 2 גבעולי טימין קצוצים
      • 150 מ"ל שמנת מתוקה (% 15)
      • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
      • מעט אגוז מוסקט טרי מגורר

      אופן ההכנה

      • 1. יוצקים מים רותחים על הפטריות היבשות בכמות שתכסה אותן לגמרי. מניחים בצד.
      • 2. פורסים את הפטריות הטריות לפרוסות דקות.
      • 3. בסיר גדול ממיסים חמאה. מוסיפים כרישה או שאלוט ושום ומאדים עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים פטריות וצולים מעל להבה גבוהה עד להשחמה.
      • 4. מוסיפים את היין הלבן, מי ההשריה וציר העוף ומביאים לרתיחה.
      • 5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים שנית.
      • 6. מוסיפים את הטימין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
      • 7. בינתיים מכינים את קעריות הלחם: לוקחים לחמים כפריים עגולים קטנים. בעזרת סכין מיישרים את התחתית כדי שהקעריות יעמדו. מוציאים את החלק הרך של הלחם ומשאירים שוליים בעובי 1 ס"מ.
      • 8. ממיסים את החמאה, מוסיפים שום כתוש ומלח גס ובעזרת מברשת מברישים בחמאה המומסת את הקעריות, מבפנים ומבחוץ. צולים בתנור חם כעשר דקות.
      • 9. יוצקים את המרק לתוך קעריות הלחם ומגישים. בסוף אוכלים גם את הקעריות.
      • * גבינת עזים משובחת יכולה להיות יופי של סיום למנה.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -