מרק פטריות חורפי בקערית לחם כפרי
פטריות (צילום: ShutterStock)
מחשבון המרות
- לקעריות הלחם:
- לחמים כפריים עגולים קטנים כמספר הסועדים
- 50 גר' חמאה מומסת
- 2 שיני שום כתושות
- מלח גס
- למרק:
- 500 גרם פטריות טריות מעורבות שמפיניון, פורטובלו וירדן
- 1 ליטר ציר מרק עוף
- 2 כוסות יין לבן (זה שאתם הכי אוהבים לשתות)
- 40 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (או יותר)
- 60 גר' חמאה
- 4 בצלי שאלוט קצוצים דק או כרישה פרוסה (רק החלק הלבן)
- 4 שיני שום
- 2 גבעולי טימין קצוצים
- 150 מ"ל שמנת מתוקה (% 15)
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי
- מעט אגוז מוסקט טרי מגורר
- 1. יוצקים מים רותחים על הפטריות היבשות בכמות שתכסה אותן לגמרי. מניחים בצד.
- 2. פורסים את הפטריות הטריות לפרוסות דקות.
- 3. בסיר גדול ממיסים חמאה. מוסיפים כרישה או שאלוט ושום ומאדים עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים פטריות וצולים מעל להבה גבוהה עד להשחמה.
- 4. מוסיפים את היין הלבן, מי ההשריה וציר העוף ומביאים לרתיחה.
- 5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים שנית.
- 6. מוסיפים את הטימין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- 7. בינתיים מכינים את קעריות הלחם: לוקחים לחמים כפריים עגולים קטנים. בעזרת סכין מיישרים את התחתית כדי שהקעריות יעמדו. מוציאים את החלק הרך של הלחם ומשאירים שוליים בעובי 1 ס"מ.
- 8. ממיסים את החמאה, מוסיפים שום כתוש ומלח גס ובעזרת מברשת מברישים בחמאה המומסת את הקעריות, מבפנים ומבחוץ. צולים בתנור חם כעשר דקות.
- 9. יוצקים את המרק לתוך קעריות הלחם ומגישים. בסוף אוכלים גם את הקעריות.
- * גבינת עזים משובחת יכולה להיות יופי של סיום למנה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה