- 1. יוצקים מים רותחים על הפטריות היבשות בכמות שתכסה אותן לגמרי. מניחים בצד.
-
- 2. פורסים את הפטריות הטריות לפרוסות דקות.
-
- 3. בסיר גדול ממיסים חמאה. מוסיפים כרישה או שאלוט ושום ומאדים עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים פטריות וצולים מעל להבה גבוהה עד להשחמה.
-
- 4. מוסיפים את היין הלבן, מי ההשריה וציר העוף ומביאים לרתיחה.
-
- 5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים שנית.
-
- 6. מוסיפים את הטימין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
-
- 7. בינתיים מכינים את קעריות הלחם: לוקחים לחמים כפריים עגולים קטנים. בעזרת סכין מיישרים את התחתית כדי שהקעריות יעמדו. מוציאים את החלק הרך של הלחם ומשאירים שוליים בעובי 1 ס"מ.
-
- 8. ממיסים את החמאה, מוסיפים שום כתוש ומלח גס ובעזרת מברשת מברישים בחמאה המומסת את הקעריות, מבפנים ומבחוץ. צולים בתנור חם כעשר דקות.
-
- 9. יוצקים את המרק לתוך קעריות הלחם ומגישים. בסוף אוכלים גם את הקעריות.
-
- * גבינת עזים משובחת יכולה להיות יופי של סיום למנה.