מתכונים חמים

מרק פטריות עם קרוטונים

מתוך הספר "ניר צוק מבשל" שכתבה וערכה אלינוער רבין,

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק פטריות מתוך ניר צוק מבשל ( יואל מזרחי )

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 סועדים:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • 250 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק
  • 250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
  • 1 כף קמח
  • 800 מ"ל ציר עוף חם
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • מעט פטריות פורצ'יני מיובשות טחונות
  • להגשה:
  • גבעולי ראשאד או ארוגולה
  • קרוטונים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את פטריות הפורטובלו והשמפיניון, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כחמש דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את הציר, מתבלים ומבלשים כחצי שעה בסיר מכוסה.
  • 3. מחצית מהכמות מרסקים במערבל, את הנותר משאירים מבלי לרסק, כדי לקבל מרקם גס. מחזירים לסיר.
  • 4. טוחנים את פטריות הפורצ'יני ומוסיפים לסיר.
  • 5. יוצקים לצלחות אישיות ומקשטים בגבעולי ראשאד או בעלי אורוגולה קצוצים. מגישים עם קרוטונים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully