מרק פטריות עם קרוטונים
מתוך הספר "ניר צוק מבשל" שכתבה וערכה אלינוער רבין,
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 סועדים:
- 1 בצל קצוץ דק
- מעט שמן קנולה לטיגון
- 250 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק
- 250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
- 1 כף קמח
- 800 מ"ל ציר עוף חם
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- מעט פטריות פורצ'יני מיובשות טחונות
- להגשה:
- גבעולי ראשאד או ארוגולה
- קרוטונים
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את פטריות הפורטובלו והשמפיניון, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כחמש דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- 2. מוסיפים את הציר, מתבלים ומבלשים כחצי שעה בסיר מכוסה.
- 3. מחצית מהכמות מרסקים במערבל, את הנותר משאירים מבלי לרסק, כדי לקבל מרקם גס. מחזירים לסיר.
- 4. טוחנים את פטריות הפורצ'יני ומוסיפים לסיר.
- 5. יוצקים לצלחות אישיות ומקשטים בגבעולי ראשאד או בעלי אורוגולה קצוצים. מגישים עם קרוטונים.