פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גספצ'ו עם קרוטונים תוצרת בית ואנטיפסטי זוקיני

      מתכון של עפרית חצקלביץ'לגספצ'יו ואנטיפסטי זוקיני

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט זוקיני - למדור אירוח בוואלה אוכל (מערכת וואלה! NEWS)
      סלט זוקיני - למדור אירוח בוואלה אוכל (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • למרק:
      • 3 ק"ג עגבניות תמר קלופות (חולטים במים חמים והקליפה יורדת בקלות)
      • 1 כרישה (משתמשים גם בחלק הלבן וגם בעלים)
      • 3 שיני שום
      • 3 פרוסות לחם לבן אחיד ללא קרום
      • 100 מ"ל שמן זית
      • מלח ופלפל
      • לזוקיני:
      • 2 זוקיני פרוסים לדסקיות דקות (בעזרת מנדולינה)
      • פלפל צ'ילי קצוץ דק, נקי מגרעינים
      • עלים משני ענפי טימין
      • מלח ופלפל
      • שמן זית לשימון התבנית
      • לקרוטונים:
      • 6 פרוסות לחם לבן אחיד חתוכות לקוביות
      • 2 שיני שום כתושות
      • 5 עלי אורגנו טריים קצוצים דק
      • מלח ופלפל
      • שמן זית לשימון התבנית

      אופן ההכנה

      • המרק:
      • 1. מרסקים במעבד מזון את הכרישה ומאדים אותה במחבת יחד עם שיני השום כך שיצא מעט הטעם העוקצני הבצלי.
      • 2. שמים במעבד המזון את כל שאר המרכיבים מלבד העגבניות ומצרפים את הכרישה והשום שבמחבת.
      • 3. מרסקים למחית ומוסיפים את שמן הזית בזילוף לתערובת.
      • 4. מוסיפים את העגבניות עד לקבלת מחית חלקה.
      • 5. מתבלים במלח ופלפל. מצננים במקרר כ-3 שעות.
      • הקרוטונים:
      • 1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
      • 2. משטחים בתבנית התנור המשומנת בשמן זית.
      • 3. קולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ-15 עד 20 דקות.
      • 4. מצננים לפני ההגשה.
      • הזוקיני:
      • ראה הוראות הכנת קרוטונים.
      • הגשה:
      • מגישים את המרק צונן עם קרוטונים וזוקיני בצד בהגשה עצמית.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות