מתכונים חמים

גספצ'ו עם קרוטונים תוצרת בית ואנטיפסטי זוקיני

מתכון של עפרית חצקלביץ'לגספצ'יו ואנטיפסטי זוקיני

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סלט זוקיני - למדור אירוח בוואלה אוכל (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • למרק:
  • 3 ק"ג עגבניות תמר קלופות (חולטים במים חמים והקליפה יורדת בקלות)
  • 1 כרישה (משתמשים גם בחלק הלבן וגם בעלים)
  • 3 שיני שום
  • 3 פרוסות לחם לבן אחיד ללא קרום
  • 100 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לזוקיני:
  • 2 זוקיני פרוסים לדסקיות דקות (בעזרת מנדולינה)
  • פלפל צ'ילי קצוץ דק, נקי מגרעינים
  • עלים משני ענפי טימין
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לשימון התבנית
  • לקרוטונים:
  • 6 פרוסות לחם לבן אחיד חתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 עלי אורגנו טריים קצוצים דק
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לשימון התבנית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • המרק:
  • 1. מרסקים במעבד מזון את הכרישה ומאדים אותה במחבת יחד עם שיני השום כך שיצא מעט הטעם העוקצני הבצלי.
  • 2. שמים במעבד המזון את כל שאר המרכיבים מלבד העגבניות ומצרפים את הכרישה והשום שבמחבת.
  • 3. מרסקים למחית ומוסיפים את שמן הזית בזילוף לתערובת.
  • 4. מוסיפים את העגבניות עד לקבלת מחית חלקה.
  • 5. מתבלים במלח ופלפל. מצננים במקרר כ-3 שעות.
  • הקרוטונים:
  • 1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
  • 2. משטחים בתבנית התנור המשומנת בשמן זית.
  • 3. קולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ-15 עד 20 דקות.
  • 4. מצננים לפני ההגשה.
  • הזוקיני:
  • ראה הוראות הכנת קרוטונים.
  • הגשה:
  • מגישים את המרק צונן עם קרוטונים וזוקיני בצד בהגשה עצמית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully