- 1. להכנת המרק: מרתיחים בסיר את המרק והיין. מוסיפים את הפטריות, השום ועלה הדפנה. מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.
-
- 2. מסננים את הפטריות, וממשיכים לבשל את הנוזלים ללא הפטריות, עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט עד שכמות הנוזל מצטמצמת לכדי 3/4 מהכמות המקורית.
-
- 3. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, בודקים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לקעריות מרק מחרס שמתאימות לאפיה בתנור, מקשטים בכמה פרוסות פטריות טריות ומעט עירית קצוצה ונותנים למרק לנוח ולהתקרר.
-
- 4. להכנת הבצק : מרדדים את הבצק (לא דק מדי) וחותכים עיגולי בצק כמספר קעריות המרק, בקוטר הגדול ב- 3 ס"מ מפתח קערית המרק. מורחים מסביב לשפת קערית המרק ביצה טרופה. מכסים את פתח הקעריות בעיגולי הבצק ומהדקים היטב. מורחים את פני הבצק בשארית הביצה ועושים עליו בעדינות חתכים דקים בצורת שתי וערב בסכין חד,יש לשים לב ולהקפיד לא לבצע חתכים עמוקים כדי לא לחדור את הבצק.
-
- 5. אופים בתנור בחום בינוני גבוה (200 מעלות) עד שהבצק שחום מאוד.