מרק של פול ירוק
זו בדיוק העונה המושלמת לקנות בה פול ירוק טרי. השף גיא פרץ מציע להכין בעזרתו מרק אביבי שכל המשפחה תאהב. אם אין פול טרי, תמיד אפשר לקנות קפוא (אך הוא פחות טעים).
מרק פול ירוק אנדיב (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-8 מנות:
- 400 גרם פול ירוק קלוף
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים קצוצים גס
- 5 גבעולי סלרי קצוצים
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 1. מבשלים את הפול ותפוחי האדמה בסיר עם 2 ליטרים מים כשעה עד לריכוך מלא.
- 2. מחממים שמן במחבת ומזהיבים את הבצלים והסלרי כחמש דקות.
- 3. מוסיפים את הבצלים, הגזר, והסלרי לסיר הפול ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 4. מועכים ומרסקים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עם לקבלת מרק חלק וסמיך.
- 5. מחזירים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים כוסברה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה