מרק שעועית מהיר
באיטליה, בעיקר באזורים העניים יותר, אוהב מאוד להשתמש בשעועית כי היא זולה, והופכת כל מרק ממנה ראשונה לארוחה למשפחה שלמה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות שעועית מושרית במי מלח יום שלם
- 1 בצל קצוץ
- 2 עגבניות קלופות ומרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 סלרי קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- ½ 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה
- 2 כפות מרק עוף
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מחוקה סוכר
- שמן לטיגון
- מים
אופן ההכנה
- 1. לטגן מעט את הבצל. להוסיף את הגזר, העגבניות המרוסקות והסלרי ולאדות מעט.
- 2. להוסיף את רסק העגבניות ולערבב. לאדות מעט. להוסיף מים ותבלינים. להביא לרתיחה.
- 3. כשהמרק רותח להוסיף את הכמון והשום. לשטוף את השעועית ולהוסיף לסיר. להביא שוב לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעתיים לפחות.