מרק לפת עם צ'יפס לפת

מתכון מאת: תמיר חכים, מערכת וואלה!
מרק לפת. גיל ידידיה,
מרק לפת(צילום: גיל ידידיה)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים
  • 4-5 לפתות מקולפות וחתוכות גס
  • ראש כרובית מפורק לפרחים
  • 100 גרם חמאה
  • 250 מ"ל שמנת
  • כפית מחית כמהין
  • מלח ופלפל
  • מים לבישול

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בסיר, על אש בינונית, את הבצל בחמאה, עד שהבצל הופך שקוף אך לא מוזהב.
  • 2. מוסיפים את הלפת והכרובית, מתבלים ומכסים עם מים. מבשלים כשעה עד שהירקות רכים.
  • 3. טוחנים את הירקות בבלנדר, עד שמתקבל מרקם חלק.
  • 4. מוסיפים את השמנת ומחית הכמהין, ומבשלים על אש נמוכה למשך רבע שעה.
  • מכינים את צ'יפס הלפת:
  • 1. פורסים דק את הלפת, ומשרים במים עם מלח למשך שעה.
  • 2. מסננים ומטגנים עד להזהבה (הצ'יפס מתקשה לאחר מספר דקות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully