פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק לפת עם צ'יפס לפת

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      מרק לפת (יח
      מרק לפת (יח"צ , גיל ידידיה)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 2 בצלים בינוניים, פרוסים
      • 4-5 לפתות מקולפות וחתוכות גס
      • ראש כרובית מפורק לפרחים
      • 100 גרם חמאה
      • 250 מ"ל שמנת
      • כפית מחית כמהין
      • מלח ופלפל
      • מים לבישול

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים בסיר, על אש בינונית, את הבצל בחמאה, עד שהבצל הופך שקוף אך לא מוזהב.
      • 2. מוסיפים את הלפת והכרובית, מתבלים ומכסים עם מים. מבשלים כשעה עד שהירקות רכים.
      • 3. טוחנים את הירקות בבלנדר, עד שמתקבל מרקם חלק.
      • 4. מוסיפים את השמנת ומחית הכמהין, ומבשלים על אש נמוכה למשך רבע שעה.
      • מכינים את צ'יפס הלפת:
      • 1. פורסים דק את הלפת, ומשרים במים עם מלח למשך שעה.
      • 2. מסננים ומטגנים עד להזהבה (הצ'יפס מתקשה לאחר מספר דקות).

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -