מרק לפת עם צ'יפס לפת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים
- 4-5 לפתות מקולפות וחתוכות גס
- ראש כרובית מפורק לפרחים
- 100 גרם חמאה
- 250 מ"ל שמנת
- כפית מחית כמהין
- מלח ופלפל
- מים לבישול
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בסיר, על אש בינונית, את הבצל בחמאה, עד שהבצל הופך שקוף אך לא מוזהב.
- 2. מוסיפים את הלפת והכרובית, מתבלים ומכסים עם מים. מבשלים כשעה עד שהירקות רכים.
- 3. טוחנים את הירקות בבלנדר, עד שמתקבל מרקם חלק.
- 4. מוסיפים את השמנת ומחית הכמהין, ומבשלים על אש נמוכה למשך רבע שעה.
- מכינים את צ'יפס הלפת:
- 1. פורסים דק את הלפת, ומשרים במים עם מלח למשך שעה.
- 2. מסננים ומטגנים עד להזהבה (הצ'יפס מתקשה לאחר מספר דקות).