מרק מינסטרונה של אבי ביטון
אבי ביטון, השף מסעדת "אדורה" שבתל אביב מכין לכם מרק מינסטרונה, עשיר בירקות, בדיוק כפי שמכינות הסבתות שרחבי איטליה למשפחות שלהן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 גזרים
- 1 בצל גדול
- 150 גרם דלעת
- 1 פלפל אדום
- 1 קישוא גדול
- כוס כרובית, מופרדת לפרחים קטנטנים
- 4 שיני שום פרוסות דק
- אריזת לקט איטלקי (מכיל עדשים, אפונה, גריסי פנינה ועוד)
- צרור בזיליקום קצוץ
- גבינת פרמזן
- 3 ליטר מים
- רבע כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
- 2. בסיר עמוק יוצקים רבע כוס שמן זית ומאדים היטב את כל הירקות - תחילה הבצל והגזר, וכעבור 5 דקות הדלעת, הפלפל האדום, הקישוא, הכרובית והשום. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לאדות.
- 3. יוצקים את המים ומבשלים על אש גבוהה כ-10 דקות.
- 4. מוסיפים עוד פלפל שחור את הלקט האיטלקי וחצי מכמות הבזיליקום ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- 5. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מלמעלה את הבזיליקום הנותר והרבה גבינת פרמזן מגוררת.