וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה עם שומר ונענע

כולם יודעים שנענע ואפונה הולכות נהדר ביחד, ומשלימות זו את זו. אבל התוספת שנירו קורן הכי אוהב למרק הזה היא דווקא של שומר, שמעניק מטעמו האניסי.

מתכון מאת: נירו קורן, מערכת וואלה

מרק אפונה עם שומר ונענע של נירו קורן. נמרוד סונדרס
מרק אפונה עם שומר ונענע של נירו קורן

מצרכים למתכון

  • ל-4-5 מנות:
  • 400 גרם אפונה יבשה מושרת במים לילה (או שקית אפונה קפואה)
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 פקעות שומר חתוכות לקוביות
  • 3 מקלות סלרי פרוסים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 תפו"א חתוכים לקוביות
  • 1 כוס יין לבן
  • חופן עלי נענע וכוסברה קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט כמון
  • מים או ציר ירקות

אופן ההכנה

  • 1. מוסיפים לסיר על להבה בינונית מעט שמן זית ומטגנים בו את הבצל, השום, הגזר, השומר, תפוח האדמה, והסלרי כ-15 דקות.
  • 2. מוסיפים את האפונה, הנענע, הכוסברה והיין ומערבבים כדקה. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון ואגוז מוסקט ומערבבים כדקה נוספת.
  • 3. מוסיפים מים או ציר ירקות, עד כדי כיסוי הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  • 4. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. יוצקים לקעריות ומזלפים מעט זמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully