- 1. מחממים את ציר הירקות בסיר קטן, ולאחר שהגיע לרתיחה, מורידים לאש נמוכה למשך כל בישול הריזוטו.
-
- 2. מגרדים את קליפת הלימון ומניחים בצד. סוחטים את הלימון.
-
- 3. במקביל מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד, על אש גבוהה. מוסיפים בצל וכרישה, ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים עד לריכוך, בערך כ-5 דקות.
-
- 4. מוסיפים שום וטימין, עם קורט מלח, ומבשלים עד שהכל מעלה ארומה, כ-2 דקות.
-
- 5. מחזירים לאש גבוהה ומוסיפים את האורז ומיץ הלימון. מערבבים עד לשילוב בין החומרים.
-
- 6. כשמיץ הלימון מתאדה, מוסיפים מעט ציר ומערבבים. כשהנוזל נספג, מוסיפים עוד כף ציר, וממשיכים בערבוב. ממשיכים בפעולה עד שהאורז מבושל, כ-20 דקות. בשלב זה האורז מקבל מרקם עשיר וקרמי.
-
- 7. מוסיפים את גרידת הלימון, הירוקים והאפונה, הבזיליקום והפלפל (הם יתבשלו עם החום של התבשיל). בוחשים פנימה ומגישים מיד.