וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו עם אפונה וירוקים

ריזוטו טוב תמיד נבחן בנימוחות שלו, במרקם של האורז. אבל גם התוספות יכולות לסייע לו. אפונה, תרד ובזיל יהפכו אותו לא רק ליפהפה, אלא גם לטעים מאוד.

מתכון מאת: מתוך ספר הבישול של גווינית' פאלטרו, מערכת וואלה

ריזוטו אפונה.
ריזוטו אפונה

מצרכים למתכון

  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 1 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 כרישה חתוכה גס, החלק הלבן והירוק בהיר בלבד
  • 2 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • עלים מ-6 גבעולי תימין, קצוצים גס
  • קורט מלח גס
  • 1 כוס אורז ארבוריו
  • 2 כוסות עלי בייבי תרד, או עלים ירוקים צעירים אחרים
  • 1 כוס אפונה טרייה או קפואה
  • 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את ציר הירקות בסיר קטן, ולאחר שהגיע לרתיחה, מורידים לאש נמוכה למשך כל בישול הריזוטו.
  • 2. מגרדים את קליפת הלימון ומניחים בצד. סוחטים את הלימון.
  • 3. במקביל מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד, על אש גבוהה. מוסיפים בצל וכרישה, ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים עד לריכוך, בערך כ-5 דקות.
  • 4. מוסיפים שום וטימין, עם קורט מלח, ומבשלים עד שהכל מעלה ארומה, כ-2 דקות.
  • 5. מחזירים לאש גבוהה ומוסיפים את האורז ומיץ הלימון. מערבבים עד לשילוב בין החומרים.
  • 6. כשמיץ הלימון מתאדה, מוסיפים מעט ציר ומערבבים. כשהנוזל נספג, מוסיפים עוד כף ציר, וממשיכים בערבוב. ממשיכים בפעולה עד שהאורז מבושל, כ-20 דקות. בשלב זה האורז מקבל מרקם עשיר וקרמי.
  • 7. מוסיפים את גרידת הלימון, הירוקים והאפונה, הבזיליקום והפלפל (הם יתבשלו עם החום של התבשיל). בוחשים פנימה ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully