מתכונים חמים

מרק של ארטישוק ירושלמי

הארטישוק הירושלמי הוא אחד הירקות המושלמים עבור מרק חורפי עשיר וטעים במיוחד. קבלו מתכון חורפי מתוך הספר "רק מרק" של בני סיידא.

מתכון מאת: בני סיידא, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק ארטישוק ירושלמי (צילום: רוני קדר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 80 גר' חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד) קצוצה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 600 גר' ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
  • 2 עגבניות, קלופות, נקיות ממיץ וגרעינים וקצוצות דק
  • מלח ופלפל לבן
  • 5 כוסות מרק צח או מים
  • 1 מכל שמנת מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים בסיר כבד את החמאה עם השמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל והשום ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל לבן ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל לבן ומאדים 5 דקות, בוחשים מדי פעם.
  • 2. מוסיפים את המרק הצח, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
  • 3. מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully