וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק של ארטישוק ירושלמי

הארטישוק הירושלמי הוא אחד הירקות המושלמים עבור מרק חורפי עשיר וטעים במיוחד. קבלו מתכון חורפי מתוך הספר "רק מרק" של בני סיידא.

מתכון מאת: בני סיידא, מערכת וואלה

מרק ארטישוק ירושלמי. רוני קדר
מרק ארטישוק ירושלמי

מצרכים למתכון

  • 80 גר' חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד) קצוצה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 600 גר' ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
  • 2 עגבניות, קלופות, נקיות ממיץ וגרעינים וקצוצות דק
  • מלח ופלפל לבן
  • 5 כוסות מרק צח או מים
  • 1 מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים בסיר כבד את החמאה עם השמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל והשום ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל לבן ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל לבן ומאדים 5 דקות, בוחשים מדי פעם.
  • 2. מוסיפים את המרק הצח, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
  • 3. מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully