מרק של ארטישוק ירושלמי
הארטישוק הירושלמי הוא אחד הירקות המושלמים עבור מרק חורפי עשיר וטעים במיוחד. קבלו מתכון חורפי מתוך הספר "רק מרק" של בני סיידא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 80 גר' חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כרישה (החלק הלבן בלבד) קצוצה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 600 גר' ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
- 2 עגבניות, קלופות, נקיות ממיץ וגרעינים וקצוצות דק
- מלח ופלפל לבן
- 5 כוסות מרק צח או מים
- 1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים בסיר כבד את החמאה עם השמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל והשום ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל לבן ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, העגבניות, מלח ופלפל לבן ומאדים 5 דקות, בוחשים מדי פעם.
- 2. מוסיפים את המרק הצח, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
- 3. מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.