סלט ארטישוק ירושלמי
מתכון עם סימנים של חורף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 עגבניות חצויות רצוי מזן תמר
- 6 ארטישוק קלוף ופרוס
- 2 ארטישוק נקי, עם הקליפה ופרוס, שמן זית, מלח ופלפל
- 2 כפיות גבינת פרמזן מגורדת
- ½ בצל פרוס
- 4 עגבניות שרי חצויות
- גבינת פרמזן מגוררת לקישוט
- חומרים לרוטב:
- 2 כפות לימון
- ½ 1 כפיות חרדל דיז'ון
- ½ כוס שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. לסדר בתבנית את העגבניות עם הגרעינים למעלה, לפזר מעל מלח ולאפות כ-3 שעות בתנור 150 מעלות. את 6 הארטישוקים יש להרתיח במי מלח כ-20 דקות, לסנן ולעבד עד לקבלת מחית.
- 2. את 2 הארטישוקים הנוספים (עם הקליפה) לפרוס ולסדר בתבנית (ניתן בטוסטר אובן) לפזר מעל מלח, פלפל, שמן זית ולאפות כ-20 דקות בחום גבוה של 250 מעלות.
- 3. לרוטב: לערבב את כל החומרים הנותרים ולשפוך לתוך מחית הארטישוק, ולהוסיף את הבצל, עגבניות השרי, העגבניות היבשות וגבינת הפרמזן. לקשט מעל עם הפרמזן המגוררת ולהוסיף גרגירי נחל או רוקט.