וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ארטישוק ירושלמי

מתכון עם סימנים של חורף

מתכון מאת: מערכת וואלה

מנת ארטישוק ירושלמי של מסעדת בוקאצו. מערכת וואלה
מנת ארטישוק ירושלמי של מסעדת בוקאצו

מצרכים למתכון

  • 4 עגבניות חצויות – רצוי מזן תמר
  • 6 ארטישוק קלוף ופרוס
  • 2 ארטישוק – נקי, עם הקליפה ופרוס, שמן זית, מלח ופלפל
  • 2 כפיות גבינת פרמזן מגורדת
  • ½ בצל פרוס
  • 4 עגבניות שרי חצויות
  • גבינת פרמזן מגוררת לקישוט
  • חומרים לרוטב:
  • 2 כפות לימון
  • ½ 1 כפיות חרדל דיז'ון
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. לסדר בתבנית את העגבניות עם הגרעינים למעלה, לפזר מעל מלח ולאפות כ-3 שעות בתנור 150 מעלות. את 6 הארטישוקים יש להרתיח במי מלח כ-20 דקות, לסנן ולעבד עד לקבלת מחית.
  • 2. את 2 הארטישוקים הנוספים (עם הקליפה) לפרוס ולסדר בתבנית (ניתן בטוסטר אובן) לפזר מעל מלח, פלפל, שמן זית ולאפות כ-20 דקות בחום גבוה של 250 מעלות.
  • 3. לרוטב: לערבב את כל החומרים הנותרים ולשפוך לתוך מחית הארטישוק, ולהוסיף את הבצל, עגבניות השרי, העגבניות היבשות וגבינת הפרמזן. לקשט מעל עם הפרמזן המגוררת ולהוסיף גרגירי נחל או רוקט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully