פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט ארטישוק ירושלמי

      מתכון באדיבות ניצה בן שלום השפית והבעלים של מסעדת "בוקצ'ו" בתל אביב.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנת ארטישוק ירושלמי של מסעדת בוקאצו (מערכת וואלה! NEWS)
      מנת ארטישוק ירושלמי של מסעדת בוקאצו (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 4 עגבניות חצויות – רצוי מזן תמר
      • 6 ארטישוק קלוף ופרוס
      • 2 ארטישוק – נקי, עם הקליפה ופרוס, שמן זית, מלח ופלפל
      • 2 כפיות גבינת פרמזן מגורדת
      • ½ בצל פרוס
      • 4 עגבניות שרי חצויות
      • גבינת פרמזן מגוררת לקישוט
      • חומרים לרוטב:
      • 2 כפות לימון
      • ½ 1 כפיות חרדל דיז'ון
      • ½ כוס שמן זית
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. לסדר בתבנית את העגבניות עם הגרעינים למעלה, לפזר מעל מלח ולאפות כ-3 שעות בתנור 150 מעלות. את 6 הארטישוקים יש להרתיח במי מלח כ-20 דקות, לסנן ולעבד עד לקבלת מחית.
      • 2. את 2 הארטישוקים הנוספים (עם הקליפה) לפרוס ולסדר בתבנית (ניתן בטוסטר אובן) לפזר מעל מלח, פלפל, שמן זית ולאפות כ-20 דקות בחום גבוה של 250 מעלות.
      • 3. לרוטב: לערבב את כל החומרים הנותרים ולשפוך לתוך מחית הארטישוק, ולהוסיף את הבצל, עגבניות השרי, העגבניות היבשות וגבינת הפרמזן. לקשט מעל עם הפרמזן המגוררת ולהוסיף גרגירי נחל או רוקט.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -