מרק ארטישוק ירושלמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 כוסות מרק עוף (אפשר גם משקית)
- 2 כוסות מים
- 10 שיני שום קצוץ
- 1 כוס ארוגולה קצוצה (או תרד)
- 3 ארטישוקים ירושלמיים (או תפוחי אדמה)
- 1 גביע יוגורט
- 1 ביצה
- 6 בצלים ירוקים שלמים
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מניחים בסיר את כל הנוזלים עם שום, אורוגלה וארטישוק ומביאים לרתיחה. מנמיכים הלהבה ומבשלים מכוסה עוד 20 דקות.
- בינתיים טורפים את הביצה עם יוגורט בצלחת עמוקה. כשהמרק מוכן מוסיפים כף ממנו ליוגורט והביצה ומערבבים מיד.
- יוצקים תערובת זו לתוך הסיר הגדול עם שאר המרק. ממשיכים לבשל על אש קטנה ולערבב בעדינות לא להביא לרתיחה.
- כשהמרק חם מאוד מוסיפים פלפל ובצל ירוק.