- 1. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הקניידלך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור. אחרי חצי שעה מוציאים ובודקים. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים קמח מצה. אם יבשושית מדי, מוסיפים מעט מים. מכסים שוב ומחזירים לקירור לשעה וחצי נוספות.
-
- 2. במקביל מכינים את הכבד הקצוץ: במחבת חמה עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הכבדים והתבלינים, ומצננים.
-
- 3. טוחנים את התערובת בעזרת מעבד מזון.
-
- 4. בעזרת ידיים רטובות לוקחים כמות של כף גדושה מהתערובת ומשטחים על כף היד הרטובה לעיגול בקוטר 5 ס"מ.
-
- 5. במרכז העיגול מניחים כפית מממרח ההכבד. מרימים את השוליים מעל המלית וסוגרים לכדור. מגלגלים לצורת עיגול מושלם.
-
- 6. בסיר גדול מביאים מים לרתיחה. מכניסים הכדורים (אחד אחד), תוך כדי ייצורם, למים הרותחים. מביאים את המים לרתיחה מחדש, מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול עדין עוד חצי שעה.
-
- 7. מסננים ומניחים בצד. המהדרין מקפידים, ממש לפני ההגשה, להרתיח שוב את הקניידלך במעט מרק.