מרק שעועית שחורה
שעועית שחורה משתלבת נפלא עם מזג אוויר גשום. אורלי פלאי ברונשטיין מסבירה איך שומרים על הצבע הנהדר של השעועית ומכינה ממנה מרק סמיך.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כוס (200 גרם) שעועית שחורה שהושרתה במים
- 1 עלה דפנה
- 1 ליטר מים
- 2 עגבניות מרוסקות על פומפיה/ 1/2 כוס שימורי עגבניות מרוסקות
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
- מלח, פלפל ומעט סוכר לאיזון החמיצות
- להגשה:
- פרוסות של אבוקדו
- שמנת חמוצה
- עלי כוסברה
- 2 לימונים חתוכים לאורך לרבעים
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, פלפל חריף ושום. מוסיפים שעועית, עלה דפנה ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- 2. מתבלים בעגבניות, אורגנו, כמון וכוסברה. מבשלים עוד רבע שעה או עד שהשעועית רכה. מרסקים שליש-חצי מכמות המרק בעזרת בלנדר-מוט או מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
- 3. מאחדים, מערבבים, מתבלים וטועמים. המרק צריך להיות מתובל היטב. מבשלים עוד 5 דקות לחיבור הטעמים ואפילו עד רבע שעה במידה ורוצים שהמרק יסמיך עוד יותר.
- 4. מגישים עם פרוסות אבוקדו, כוסברה, ושמנת חמוצה וכל סועד מוסיף לעצמו לימון.