וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק שעועית שחורה

שעועית שחורה משתלבת נפלא עם מזג אוויר גשום. אורלי פלאי ברונשטיין מסבירה איך שומרים על הצבע הנהדר של השעועית ומכינה ממנה מרק סמיך.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!

שעועית שחורה. נמרוד סונדרס
שעועית שחורה

מצרכים למתכון

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס (200 גרם) שעועית שחורה שהושרתה במים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ליטר מים
  • 2 עגבניות מרוסקות על פומפיה/ 1/2 כוס שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
  • מלח, פלפל ומעט סוכר לאיזון החמיצות
  • להגשה:
  • פרוסות של אבוקדו
  • שמנת חמוצה
  • עלי כוסברה
  • 2 לימונים חתוכים לאורך לרבעים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, פלפל חריף ושום. מוסיפים שעועית, עלה דפנה ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  • 2. מתבלים בעגבניות, אורגנו, כמון וכוסברה. מבשלים עוד רבע שעה או עד שהשעועית רכה. מרסקים שליש-חצי מכמות המרק בעזרת בלנדר-מוט או מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
  • 3. מאחדים, מערבבים, מתבלים וטועמים. המרק צריך להיות מתובל היטב. מבשלים עוד 5 דקות לחיבור הטעמים ואפילו עד רבע שעה במידה ורוצים שהמרק יסמיך עוד יותר.
  • 4. מגישים עם פרוסות אבוקדו, כוסברה, ושמנת חמוצה וכל סועד מוסיף לעצמו לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully