מתכונים חמים

מרק שעועית שחורה

שעועית שחורה משתלבת נפלא עם מזג אוויר גשום. אורלי פלאי ברונשטיין מסבירה איך שומרים על הצבע הנהדר של השעועית ומכינה ממנה מרק סמיך.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

שעועית שחורה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס (200 גרם) שעועית שחורה שהושרתה במים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ליטר מים
  • 2 עגבניות מרוסקות על פומפיה/ 1/2 כוס שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
  • מלח, פלפל ומעט סוכר לאיזון החמיצות
  • להגשה:
  • פרוסות של אבוקדו
  • שמנת חמוצה
  • עלי כוסברה
  • 2 לימונים חתוכים לאורך לרבעים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, פלפל חריף ושום. מוסיפים שעועית, עלה דפנה ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  • 2. מתבלים בעגבניות, אורגנו, כמון וכוסברה. מבשלים עוד רבע שעה או עד שהשעועית רכה. מרסקים שליש-חצי מכמות המרק בעזרת בלנדר-מוט או מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
  • 3. מאחדים, מערבבים, מתבלים וטועמים. המרק צריך להיות מתובל היטב. מבשלים עוד 5 דקות לחיבור הטעמים ואפילו עד רבע שעה במידה ורוצים שהמרק יסמיך עוד יותר.
  • 4. מגישים עם פרוסות אבוקדו, כוסברה, ושמנת חמוצה וכל סועד מוסיף לעצמו לימון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully