אוכל טוניסאי: תבשיל שעועית ובשר
מסוג התבשילים שמפנים הרבה זמן לבשלניות. התוצאה מתקתקה, נימוחה ועשירה בטעמים מנחמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 4-5 כפות שמן
- 3 בצלים קצוצים גס
- 3 עגבניות חלוטות, ללא הקליפה, קצוצות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 10-12 כפות שעועית לבנה שהושרתה במים שעתיים (נהוג לשים 2 כפות שעועית לאדם)
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1/2 מקל קינמון שבור
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1/2 כפית אריסה
- 3 שיני שום כתושות
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 700 גרם בשר ראש / צוואר / שריר / או כל נתח אחר לבישול ארוך, מנוקה וחתוך לקוביות
- לסוף הבישול: מלח
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר, ומטגנים את הבצלים כ-2 דקות.
- 2. מוסיפים עגבניות, סלרי ושעועית, ומכסים במים.
- 3. מתבלים בפפריקה, קינמון, רסק עגבניות, אריסה, שום ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר.
- 4. כעבור מספר דקות מוסיפים את הבשר לסיר, ומבשלים על אש נמוכה, במשך כשעתיים-שעתיים וחצי, עד שהבשר התרכך לחלוטין.
- 5. מוסיפים את המלח רק בתום הבישול, אחרת השעועית לא תתרכך. טועמים ומתקנים תיבול. רצוי להגיש בליווי חלה טרייה.