וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוכל טוניסאי: תבשיל שעועית ובשר

מסוג התבשילים שמפנים הרבה זמן לבשלניות. התוצאה מתקתקה, נימוחה ועשירה בטעמים מנחמים

מתכון מאת: פורטונה אוזן ובריז'יט שופן, מערכת וואלה

תבשיל שעועית טוניסאי. נועה סיטי אליהו,
תבשיל שעועית טוניסאי/נועה סיטי אליהו

מצרכים למתכון

  • ל-5-6 מנות:
  • 4-5 כפות שמן
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 3 עגבניות חלוטות, ללא הקליפה, קצוצות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 10-12 כפות שעועית לבנה שהושרתה במים שעתיים (נהוג לשים 2 כפות שעועית לאדם)
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 מקל קינמון שבור
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1/2 כפית אריסה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 700 גרם בשר ראש / צוואר / שריר / או כל נתח אחר לבישול ארוך, מנוקה וחתוך לקוביות
  • לסוף הבישול: מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר, ומטגנים את הבצלים כ-2 דקות.
  • 2. מוסיפים עגבניות, סלרי ושעועית, ומכסים במים.
  • 3. מתבלים בפפריקה, קינמון, רסק עגבניות, אריסה, שום ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר.
  • 4. כעבור מספר דקות מוסיפים את הבשר לסיר, ומבשלים על אש נמוכה, במשך כשעתיים-שעתיים וחצי, עד שהבשר התרכך לחלוטין.
  • 5. מוסיפים את המלח רק בתום הבישול, אחרת השעועית לא תתרכך. טועמים ומתקנים תיבול. רצוי להגיש בליווי חלה טרייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully