פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוכל טוניסאי: תבשיל שעועית ובשר

      מסוג התבשילים שמפנים הרבה זמן לבשלניות. התוצאה מתקתקה, נימוחה ועשירה בטעמים מנחמים

      11 מדרגים / 3.5 כוכבים

      תבשיל שעועית טוניסאי (יח
      תבשיל שעועית טוניסאי (יח"צ , נועה סיטי אליהו)

      מצרכים

      • ל-5-6 מנות:
      • 4-5 כפות שמן
      • 3 בצלים קצוצים גס
      • 3 עגבניות חלוטות, ללא הקליפה, קצוצות
      • 2 גבעולי סלרי קצוצים
      • 10-12 כפות שעועית לבנה שהושרתה במים שעתיים (נהוג לשים 2 כפות שעועית לאדם)
      • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
      • 1/2 מקל קינמון שבור
      • 1 כף גדושה רסק עגבניות
      • 1/2 כפית אריסה
      • 3 שיני שום כתושות
      • 3/4 כפית פלפל שחור
      • 700 גרם בשר ראש / צוואר / שריר / או כל נתח אחר לבישול ארוך, מנוקה וחתוך לקוביות
      • לסוף הבישול: מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן בסיר, ומטגנים את הבצלים כ-2 דקות.
      • 2. מוסיפים עגבניות, סלרי ושעועית, ומכסים במים.
      • 3. מתבלים בפפריקה, קינמון, רסק עגבניות, אריסה, שום ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר.
      • 4. כעבור מספר דקות מוסיפים את הבשר לסיר, ומבשלים על אש נמוכה, במשך כשעתיים-שעתיים וחצי, עד שהבשר התרכך לחלוטין.
      • 5. מוסיפים את המלח רק בתום הבישול, אחרת השעועית לא תתרכך. טועמים ומתקנים תיבול. רצוי להגיש בליווי חלה טרייה.

      עוד מתכוני תבשילי קדרה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -