וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות בשר עם שעועית

אחד הסודות לקציצות מוצלחות ברוטב, הוא לוודא קודם כל שהרוטב עצמו מספיק טעים. אבל אל דאגה - אורלי פלאי בורשטיין כאן כדי לוודא שהכל יהיה מוצלח במיוחד.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

קציצות ברוטב עגבניות. ShutterStock
קציצות ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום חצויות או קצוצות
  • 1 קופסה (300 גרם) שימורי עגבניות מגוררות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל גרוס
  • 800 גרם (שקית) שעועית ירוקה עדינה
  • 3-2 גבעולי בזיליקום
  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ דק או מגורר בפומפייה
  • צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 3-2 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם שמן זית ושום וכשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות מגוררות.
  • 2. נותנים לעגבניות להיטגן דקה-שתיים ומוסיפים רסק עגבניות. מערבבים בכף עץ וכשמשתנה הגוון מוסיפים מים. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים.
  • 3. מוסיפים את השעועית הירוקה, מכסים ומבשלים יחד.
  • 4. במקביל מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
  • 5. טועמים מהשעועית והרוטב ומוסיפים תיבול ומים במידת הצורך. מחזירים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
  • 6. מבשלים יחד עוד חצי שעה על אש נמוכה עם מכסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully