קציצות בשר עם שעועית
אחד הסודות לקציצות מוצלחות ברוטב, הוא לוודא קודם כל שהרוטב עצמו מספיק טעים. אבל אל דאגה - אורלי פלאי בורשטיין כאן כדי לוודא שהכל יהיה מוצלח במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום חצויות או קצוצות
- 1 קופסה (300 גרם) שימורי עגבניות מגוררות
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- מלח ופלפל גרוס
- 800 גרם (שקית) שעועית ירוקה עדינה
- 3-2 גבעולי בזיליקום
- לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק או מגורר בפומפייה
- צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 3-2 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר עם שמן זית ושום וכשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות מגוררות.
- 2. נותנים לעגבניות להיטגן דקה-שתיים ומוסיפים רסק עגבניות. מערבבים בכף עץ וכשמשתנה הגוון מוסיפים מים. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים.
- 3. מוסיפים את השעועית הירוקה, מכסים ומבשלים יחד.
- 4. במקביל מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
- 5. טועמים מהשעועית והרוטב ומוסיפים תיבול ומים במידת הצורך. מחזירים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
- 6. מבשלים יחד עוד חצי שעה על אש נמוכה עם מכסה.