פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות בשר עם שעועית

      אחד הסודות לקציצות מוצלחות ברוטב, הוא לוודא קודם כל שהרוטב עצמו מספיק טעים. אבל אל דאגה - אורלי פלאי בורשטיין כאן כדי לוודא שהכל יהיה מוצלח במיוחד.

      8 מדרגים / 3.19 כוכבים

      קציצות ברוטב עגבניות (ShutterStock)
      קציצות ברוטב עגבניות (ShutterStock)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 שיני שום חצויות או קצוצות
      • 1 קופסה (300 גרם) שימורי עגבניות מגוררות
      • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
      • 1 כוס מים
      • מלח ופלפל גרוס
      • 800 גרם (שקית) שעועית ירוקה עדינה
      • 3-2 גבעולי בזיליקום
      • לקציצות:
      • 500 גרם בשר טחון
      • 1 בצל קטן קצוץ דק או מגורר בפומפייה
      • צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
      • 1 ביצה
      • 3-2 כפות פירורי לחם
      • מלח ופלפל גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר עם שמן זית ושום וכשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות מגוררות.
      • 2. נותנים לעגבניות להיטגן דקה-שתיים ומוסיפים רסק עגבניות. מערבבים בכף עץ וכשמשתנה הגוון מוסיפים מים. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים.
      • 3. מוסיפים את השעועית הירוקה, מכסים ומבשלים יחד.
      • 4. במקביל מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
      • 5. טועמים מהשעועית והרוטב ומוסיפים תיבול ומים במידת הצורך. מחזירים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
      • 6. מבשלים יחד עוד חצי שעה על אש נמוכה עם מכסה.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -