פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות עוף ברוטב חלב קוקוס

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות עוף ברוטב בטטה וחלב קוקוס (עופרי זוטא)
      קציצות עוף ברוטב בטטה וחלב קוקוס (עופרי זוטא)

      מצרכים

      • לרוטב:
      • 1 בצל קלוף וחתוך לחצאי פרוסות דקות/כרישה פרוסה דק
      • כף שמן
      • מקל קינמון
      • 2 תרמילי הל
      • כף ג'ינג'ר קצוץ דק
      • רבע כפית אבקת קארי או כורכום (לא חובה)
      • מעט מלח
      • 2 בטטות קלופות ומבושלות במים
      • רבע פחית חלב קוקוס
      • כוס ממי הבישול של הבטטות
      • לקציצות:
      • 500 גרם חזה עוף טחון
      • 3 כרישות פרוסות דק
      • כף שמן זית
      • כפית חרדל דיז'ון גרגרים
      • חצי כפית מלח
      • ביצה
      • 3 כפות פירורי לחם
      • שמן צמחי לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הבטטות הקלופות במים עד שהן רכות מאוד. מסננים ושומרים את מי הבישול. מצננים קלות. מעבירים את הבטטות לבלנדר ומרסקים אותן עם רבע פחית חלב קוקוס וכוס ממי הבישול (מוסיפים מים בהדרגה, עד למידת הסמיכות הרצויה).
      • 2. מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים את השמן, הקינמון וההל ומניחים לסמן לספוג את התבלינים כ-10 שניות. מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר הקצוץ, וגם את אבקת הקארי/כורכום. מאדים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את קרם הבטטה ומעט מלח ומערבבים היטב.
      • 3. מכינים את הקציצות: מאדים את הכרישה במחבת רחבה עם שמן הזית, עד שהכרישה רכה ושקופה (כ-10 דקות). מצננים. בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה.
      • 4. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן צמחי לטיגון (לא שמן עמוק, אלא מעט שמן לסגירת הקציצות). יוצרים קציצות בגודל הרצוי וצורבים במחבת החמה כ-30 שניות מכל צד (נסו להרטיב מעט את הידיים במים לפני יצירת הקציצה). מעבירים לצלחת עם נייר סופג, או ישירות לסיר עם הרוטב.
      • 5. מבשלים ברוטב, על להבה בינונית, חצי שעה לפחות.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -