פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות כרישה ונענע ברוטב לימון

      אין הרבה שילובים טובים יותר מאשר נענע ולימון. וכשמשלבים אותם עם קציצות פארסה של כרישה ובשר בקר, מקבלים חגיגה של ניגודים וטעמים.

      9 מדרגים / 3.25 כוכבים

      כופתיקה דה פרסה – קציצות כרישה (רותם דרוב)
      כופתיקה דה פרסה – קציצות כרישה (רותם דרוב)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 500 גרם כרישה (פרסה), החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד, חתוכה לטבעות
      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 3 פרוסות עבות של חלה יבשה (רצוי מתוקה), מורטבת במים וסחוטה היטב
      • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
      • צרור קטן של עלי נענע, קצוצים דק
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 כפות מיץ לימון
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את הכרישה בסיר, מכסים במים עם מעט מלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרישה רכה (כ-20 דקות). מסננים ושומרים את מי הבישול. מצננים את הכרישה וסוחטים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. קוצצים את הכרישה בסכין חדה ומערבבים בקערה עם הבשר הטחון.
      • 2. מפוררים פנימה את החלה המושרית והסחוטה ומוסיפים קליפת לימון ועלי נענע. מתבלים במלח (ככפית וחצי) ובפלפל שחור. מכסים ומניחים את התערובת לכחצי שעה במקרר.
      • 3. במחבת רחבה, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו יפה משני הצדדים. אפשר לעצור בשלב זה ולאכול את הקציצות מטוגנות בלבד, או להמשיך לשלב הבא ולבשלן ברוטב לימון.
      • 4. מוסיפים למחבת עם הקציצות 1 ורבע כוסות ממי הבישול של הכרישה ושתי כפות מיץ לימון. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך כחצי שעה, עד שהרוטב מסמיך. מפעם לפעם בודקים שנותרו נוזלים במחבת, ואם צריך, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול של הכרישה.
      • 5. אוכלים חם, פושר או קר.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -