- 1. מניחים את הכרישה בסיר, מכסים במים עם מעט מלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרישה רכה (כ-20 דקות). מסננים ושומרים את מי הבישול. מצננים את הכרישה וסוחטים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. קוצצים את הכרישה בסכין חדה ומערבבים בקערה עם הבשר הטחון.
-
- 2. מפוררים פנימה את החלה המושרית והסחוטה ומוסיפים קליפת לימון ועלי נענע. מתבלים במלח (ככפית וחצי) ובפלפל שחור. מכסים ומניחים את התערובת לכחצי שעה במקרר.
-
- 3. במחבת רחבה, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו יפה משני הצדדים. אפשר לעצור בשלב זה ולאכול את הקציצות מטוגנות בלבד, או להמשיך לשלב הבא ולבשלן ברוטב לימון.
-
- 4. מוסיפים למחבת עם הקציצות 1 ורבע כוסות ממי הבישול של הכרישה ושתי כפות מיץ לימון. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך כחצי שעה, עד שהרוטב מסמיך. מפעם לפעם בודקים שנותרו נוזלים במחבת, ואם צריך, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול של הכרישה.
-
- 5. אוכלים חם, פושר או קר.