וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות פראסה וגבינת פטה עם רוטב יוגורט סלק

באדיבות אלעד להב, ג'ולייט קיטשן

מתכון מאת: מערכת וואלה

קציצות פראסה וגבינת פטה עם רוטב יוגורט סלק. דניאל לילה
קציצות פראסה וגבינת פטה עם רוטב יוגורט סלק

מצרכים למתכון

  • לקציצות הפראסה:
  • 2 ק"ג כרישה (החלקים הבהירים)
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם פירורי לחם
  • מלח ופלפל
  • לציפוי:
  • ביצה
  • קמח מעורבב עם פירורי לחם בהירים (חצי-חצי)
  • לרוטב יוגורט:
  • 350 מ"ל יוגורט עשיר
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 1כפית מיץ לימון טרי
  • 2 כפות מיץ סלק טרי (מגרדים בפומפייה וסוחטים מעל מסננת)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הכרישה ושוטפים היטב מתחת לברז, חותכים לחלקים באורך 5 ס"מ.
  • 2. מרתיחים סיר מים (5 ליטרים) עם 2 כפות מלח.
  • 3. מוסיפים את הכרישה ומבשלים למשך 15 דקות.
  • 4. מוציאים מהמים וסוחטים היטב.
  • 5. קוצצים בעזרת סכין או במעבד מזון.
  • 6. מערבבים עם שאר המרכיבים ולשים לעיסה אחידה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל 15 דקות.
  • 7. מכינים את רוטב היוגורט - מערבבים את המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 8. יוצרים קציצות שטוחות (אפשר להשתמש ברינג).
  • 9. טובלים בביצה ולאחר מכן בתערובת של קמח עם פירורי לחם.
  • 10. מחממים שמן טיגון במחבת (1 ס"מ גובה) ומטגנים על אש בינונית עד להשחמה.
  • 11. מגישים חם או קר עם רוטב יוגורט וסלט חסות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully