- 1. בסיר גדול שמים את השעועית עם הגזר, הבצל והרבה מים, ומבשלים עד שהשעועית מתרככת אך מרכזה נשאר מעט קשה (אל-דנטה). מסננים את השעועית ושומרים כוס ממי הבישול.
-
- 2. אם משתמשים בארטישוקים טריים, מכינים בצד שני לימונים חצויים ולאחר כל חתך של סכין מורחים את הארטישוק במיץ לימון. שיטה נוספת היא להכין קערה עם מים ומיץ משני לימונים שלתוכה שמים את רבעי הארטישוק המוכנים. הכנת הארטישוק מתבצעת כדלקמן: מורידים את כל העלים הירוקים החיצוניים עד שנשארים רק העלים הבהירים. חותכים את קצוות העלים כך שנשאר מעל ההלב רק 1.5 ס"מ של עלים. חוצים את הארטישוק לאורכו וחוצים שוב כל מחצית לארבע רבעים שווים. בעזרת כפית או סכין קטנה מוציאים את השערות שעל הלב ומקצרים את הגבעול לאורך של שני ס"מ.
- אבל אפשר בהחלט להשתמש בארטישוק קפוא, ולחסוך את כל הטרחה.
-
- 3. פורסים את הכרישה לעיגולים בעובי 2-1 ס"מ. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים מעט את הכרישה, עד שהיא מזהיבה.
-
- 4. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את השעועית, הארטישוקים, יוצקים את היין ומבשלים על אש גדולה במשך שתיים-שלוש דקות, עד שיצטמצם הנפח. מוסיפים את מי הבישול של השעועית ואת הרוזמרין. טועמים ומתקנים תיבול. אחרי רבע שעה מוסיפים את האפונה.
-
- 5. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה, או עד שהשעועית ושאר הירקות מתרככים. מטפטפים את מיץ הלימון על התבשיל ומגישים חם עם לחם.