תבשיל לוביה בעגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1 ק"ג לוביה טרייה, חתוכה לפיסות
- 1 כוס שמן תירס
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 שיני שום פרוסות
- 1/2 כפית מלח
- 500 גרם עגבניות קצוצות
- 1 כפית רסק עגבניות (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר את שמן ומאדים בו בצל, שום ולוביה למשך כ-5 דקות. חשוב שהבצל לא ישחים.
- 2. ממליחים ומוסיפים את העגבניות. להדגשת הצבע ניתן להוסיף רסק עגבניות.
- 3. מוסיפים לתבשיל מים עד כדי כיסוי הלוביה.
- 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כחצי שעה.