תבשיל לוביה בעגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
 - 1 ק"ג לוביה טרייה, חתוכה לפיסות
 - 1 כוס שמן תירס
 - 2 בצלים קצוצים דק
 - 2 שיני שום פרוסות
 - 1/2 כפית מלח
 - 500 גרם עגבניות קצוצות
 - 1 כפית רסק עגבניות (לא חובה)
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר את שמן ומאדים בו בצל, שום ולוביה למשך כ-5 דקות. חשוב שהבצל לא ישחים.
 - 2. ממליחים ומוסיפים את העגבניות. להדגשת הצבע ניתן להוסיף רסק עגבניות.
 - 3. מוסיפים לתבשיל מים עד כדי כיסוי הלוביה.
 - 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כחצי שעה.
 
