פילה לוקוס עם מנגולד ולוביה
הלוביה היא ליווי מושלם לדג פילה, והמרירות של המנגולד משלימה ארוחה שמשלבת כבדות וקלילות, מזרח וים תיכוניות מענגת. ניר פלר עם מתכון קל להכנה, שמביא סיפוק לכל סועד.
פילה לוקוס עם מנגולד ולוביה (צילום: מערכת וואלה! NEWS, ניר פלר)
מחשבון המרות
- לשני אנשים:
- 750 גרם פילה לוקוס עם העור או כל דג ים לבן בשר אחר. מחולק לארבע
- 1 חבילה מנגולד
- 300 גרם לוביה
- 1 כף צלפים (עדיף צלפים משומרים במלח שאפשר להשיג אצל זלמן. היבואן, רסטרטו)
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1 לימון
- 1 כוס ציר דגים או מים מינרלים
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- 1. יש להניח על האש הנמוכה ביותר מחבת כבדה.
- 2. את הלבן של המנגולד (גבעולים) יש לקצוץ דק ולבשל על אש קטנה עם שמן זית ומעט מלח וגרידת לימון. כשהתרככו יש להוסיף את העלים הירוקים ולבשל על אש גבוהה כשש דקות.
- 3. את הלוביה יש לחלוט במים רותחים מומלחים היטב ולצנן במי קרח.
- 4. להגביר את האש מתחת למחבת משלב 1 ולהמתין שש דקות.
- 5. את הדג יש למרוח עם היד בשמן זית ולהמליח בעדינות את בשרו. והניח אותו עם צד העור פונה מטה במחבת. לא לגעת במחבת ולא להנמיך את האש שתי דקות טובות.
- 6. להפוך את הדג ולהוסיף למחבת מעט שמן זית, צלפים ושום פרוס ומיד אח"כ את הציר ומיץ הלימון. להנמיך את האש ולבשל בין שבע לשתיים עשרה דקות בהתאם לעובי פרוסות הדג.
- 7. אם במקרה מתאדים המים והדג עדיין לא מוכן יש להוסיף עוד מעט נוזל. ברגע האחרון להוסיף פטרוזיליה ולצלח עם המנגולד והלוביה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה