גאדו גאדו תבשיל אינדונזי ברוטב חמאת בוטנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 2 קישואים
- 2 תפוחי אדמה
- 2 ביצים קשות
- 2 מלפפונים
- לרוטב:
- 2 כפות גדושות חמאת בוטנים לא מתוקה
- 3 כפות בצל קצוץ דק
- 1 שן שום כתוש
- 3 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כמון
- 3 גבעולי למון גראס
- 1 כפית סוכר חום
- 2 כפות סויה
- 1/2 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הקישואים לרצועות ואת תפוחי האדמה לקוביות. מאדים אותם 3-4 דקות על מנת שייצאו פריכים, וטובלים לאחר האידוי במי קרח. חותכים את המלפפונים לרצועות.
- 2. בסיר לא מכוסה מבשלים יחד את כל מרכיבי הרוטב, על אש נמוכה, עד שהוא מסמיך.
- 3. מסדרים על צלחת הגשה את הקישואים, תפוחי האדמה, הביצים הקשות, ורצועות מלפפונים.
- 4. יוצקים על הירקות והביצים את הרוטב, ומגישים.