וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז נאסי גורנג בחלב קוקוס

אורז אוהב מאוד חלב קוקוס. הוא גם אוהב שמוסיפים לו טבעות כרישה, וזורים מעל בוטנים קלויים. וגם אבקת שרימפס מיובש. בקיצור - כל מה שתוסיפו לו, הוא יקבל באהבה

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה

רייס טאפל. אתי אלימלך,
רייס טאפל/אתי אלימלך

מצרכים למתכון

  • ל-7-6 מנות:
  • 1 ק''ג אורז בסמטי
  • 1 קופסת שימורים של מי קוקוס
  • 1 כרישה גדולה (רק החלק הלבן), חתוכה לטבעות דקיקות
  • חופן חמוציות
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 5 כפות שמן קנולה
  • מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הכרישה, ומוסיפים את הסוכר והחמוציות תוך כדי ערבוב. מערבבים כשתי דקות, עד שהכרישה מתרככת מעט.
  • 2. מוסיפים את הכורכום והמלח, ממשיכים לערבב, ומיד לאחר מכן מוסיפים את האורז. מטגנים ומערבבים עד שהאורז הופך לאטום. מוסיפים את מי הקוקוס.
  • 3. מוסיפים מים רותחים שגובהם יגיע ל-4 ס"מ מעל קו האורז. אוטמים את הסיר בנייר אלומיניום, וסוגרים מעליו את המכסה. הסיר חייב להיות אטום היטב.
  • 4. מעבירים את הסיר לאש הכי נמוכה ומבשלים כחצי שעה. בודקים אם האורז מוכן. אם לא, נותנים לו להתבשל עוד רבע שעה.
  • 5. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully