וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נאסי גורנג

הספר "אורז בקלי קלות" שכתב גדעון כלימיאן מביא לכם מתכון מיוחד למנה אינדונזית עשירה בטעם, שכל אחד יכול להכין, גם בלי להיות בג'קרטה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

נאסי גורנג.
נאסי גורנג

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות או 400 גרם אורז בסמטי
  • 6 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 5 כפות שמן
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפלפל אדום חריף, קצוץ, ללא הגרעינים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 4 כוסות כרוב סיני, קצוץ דק
  • 2 כוסות נבטי שעועית
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 3 כפיות מולסה (דבשה)
  • ½ כוס מרק צח חם
  • 1 עגבנייה, קצוצה
  • ½ כוס בוטנים קלופים, קלויים
  • 2 כפות עלי כוסברה, קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים. לחלופין משרים את האורז למשך 4 שעות בקערה מלאה מים, ובתום ההשריה מסננים את האורז, שוטפים ומניחים בצד.
  • 2. בסיר גדול מביאים 6 כוסות מים לרתיחה. מוסיפים את המלח ואת האורז השטוף ומוסיפים למים הרותחים. מבשלים 9 דקות.
  • 3. בוחשים פעמיים כדי למנוע היווצרות גושים. בגמר הבישול מסננים את האורז במסננת גדולה ומניחים בצד.
  • 4. מייבשים את הסיר משאריות המים ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את האורז המבושל לסיר החם.
  • 5. מכסים את הסיר במגבת מטבח ועליה מכסה הסיר, אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-50 דקות. אין לפתוח את המכסה במהלך הבישול.
  • 6. בתום הבישול מניחים את הסיר – עדיין מכוסה – על משטח המטבח לצינון, כ-10 דקות.
  • 7. בכלי קטן טורפים את שלוש הביצים. מחממים במחבת רחבה וגדולה או בסיר טפלון גדול 3 כפות שמן ומטגנים את החביתה היטב מ-2 צדיה.
  • 8. מוציאים מהמחבת, מגלגלים לגליל וחותכים אותו לרצועות במרחקים שווים של כ-1/2 ס"מ. מניחים בצד.
  • 9. באותה מחבת או באותו סיר מחמים את 2 כפות השמן הנותרות, מוסיפים את השום, הפלפל החריף והבצל, מטגנים כדקה ומוסיפים את הכרוב הסיני הקצוץ ל-3 דקות נוספות של טיגון.
  • 10. מוסיפים את האורז המבושל, את נבטי השעועית ואת הבצל הירוק.
  • 11. בקערית נפרדת מערבבים את רוטב הסויה, המולסה והמרק ומוסיפים לסיר האורז. מערבבים קלות בתנועות קיפול עד שהרוטב מגיע לכל פינה.
  • 12. מסירים מהאש ומגישים בצלחת הגשה מתאימה. מעטרים את צלחת ההגשה ברצועות החביתה, בעגבנייה הקצוצה, בבוטנים ובעלי כוסברה קצוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully