- 1. שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים. לחלופין משרים את האורז למשך 4 שעות בקערה מלאה מים, ובתום ההשריה מסננים את האורז, שוטפים ומניחים בצד.
-
- 2. בסיר גדול מביאים 6 כוסות מים לרתיחה. מוסיפים את המלח ואת האורז השטוף ומוסיפים למים הרותחים. מבשלים 9 דקות.
-
- 3. בוחשים פעמיים כדי למנוע היווצרות גושים. בגמר הבישול מסננים את האורז במסננת גדולה ומניחים בצד.
-
- 4. מייבשים את הסיר משאריות המים ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את האורז המבושל לסיר החם.
-
- 5. מכסים את הסיר במגבת מטבח ועליה מכסה הסיר, אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-50 דקות. אין לפתוח את המכסה במהלך הבישול.
-
- 6. בתום הבישול מניחים את הסיר עדיין מכוסה על משטח המטבח לצינון, כ-10 דקות.
-
- 7. בכלי קטן טורפים את שלוש הביצים. מחממים במחבת רחבה וגדולה או בסיר טפלון גדול 3 כפות שמן ומטגנים את החביתה היטב מ-2 צדיה.
-
- 8. מוציאים מהמחבת, מגלגלים לגליל וחותכים אותו לרצועות במרחקים שווים של כ-1/2 ס"מ. מניחים בצד.
-
- 9. באותה מחבת או באותו סיר מחמים את 2 כפות השמן הנותרות, מוסיפים את השום, הפלפל החריף והבצל, מטגנים כדקה ומוסיפים את הכרוב הסיני הקצוץ ל-3 דקות נוספות של טיגון.
-
- 10. מוסיפים את האורז המבושל, את נבטי השעועית ואת הבצל הירוק.
-
- 11. בקערית נפרדת מערבבים את רוטב הסויה, המולסה והמרק ומוסיפים לסיר האורז. מערבבים קלות בתנועות קיפול עד שהרוטב מגיע לכל פינה.
-
- 12. מסירים מהאש ומגישים בצלחת הגשה מתאימה. מעטרים את צלחת ההגשה ברצועות החביתה, בעגבנייה הקצוצה, בבוטנים ובעלי כוסברה קצוצים.