קאו-ניאא-מאמואה
מאכלי החלב המסורתיים לשבועות מפנים את מקומם למאכל תאילנדי בלתי נשכח, על בסיס חלב קוקוס ומנגו, באדיבות מסעדת שן-די
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוס אורז תאילנדי דביק (אם אין ניתן להשתמש באורז יסמין משובח)
- 1 פחית חלב קוקוס משובח
- 4 כפיות סוכר
- קורט מלח
- מים
- 1 מנגו טרי קלוף וחתוך לפרוסות או דלעת מבושלת חתוכה לפרוסות
אופן ההכנה
- 1. משרים את האורז בקערה עם מים למשך הלילה. שוטפים ומסננים.
- 2. מניחים את האורז בכלי אידוי ומאדים במשך 20 דקות עד שהאורז מתרכך.
- 3. מעבירים לכלי ומצננים.
- 4. לוקחים את חלב הקוקוס ומוסיפים לו סוכר ומלח.
- 5. מערבבים ויוצקים לקערת האורז.
- 6. מערבבים בתנועות קיפול עדינות ונזהרים לא למעוך את האורז.
- 7. מעבירים לקעריות הגשה ומעטרים עם פלחי המנגו או פלחי דלעת מבושלת.