בורגול חם עם פירות מיובשים ועשבי תיבול
אורלי פלאי מארחת את מלך ספרי הבישול, בני סיידא, והשניים מבשלים מתוך ספרו "אוכל טבעוני" תבשיל מהיר ומתקתק להזדמנויות מיוחדות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 1/2 1 כוסות בורגול גס (עבה)
- 1/2 1 כוס מים רותחים
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים אדומים חצויים ופרוסים
- 10 משמשים מיובשים קצוצים
- 50 גרם צימוקים בהירים קטנים
- 100 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר
- 5 שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים
- 5 דבלים קצוצות
- 1 כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים, להשיג בחנויות התבלינים)
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמיר קצוצה
- 2 כפות ריחן קצוץ
- 2 כפות עירית קצוצה
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 100 גרם צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- 1. שמים את הבורגול בקערה ויוצקים מעל כוס וחצי מים רותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות, מפוררים את הבורגול בעזרת מזלג.
- 2. מחממים שמן זית בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפירות המיובשים ומטגנים עוד 3 דקות. מערבבים מדי פעם.
- 3. מוסיפים לסיר את הבורגול, מתבלים ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול והבצל, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם בעיטור צנוברים קלויים.