בורגול חם עם פירות מיובשים ועשבי תיבול

אורלי פלאי מארחת את מלך ספרי הבישול, בני סיידא, והשניים מבשלים מתוך ספרו "אוכל טבעוני" תבשיל מהיר ומתקתק להזדמנויות מיוחדות.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ובני סיידא, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות צילום סטילס: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-5-6 מנות:
  • 1/2 1 כוסות בורגול גס (עבה)
  • 1/2 1 כוס מים רותחים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים אדומים חצויים ופרוסים
  • 10 משמשים מיובשים קצוצים
  • 50 גרם צימוקים בהירים קטנים
  • 100 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר
  • 5 שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים
  • 5 דבלים קצוצות
  • 1 כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים, להשיג בחנויות התבלינים)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר קצוצה
  • 2 כפות ריחן קצוץ
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 100 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הבורגול בקערה ויוצקים מעל כוס וחצי מים רותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות, מפוררים את הבורגול בעזרת מזלג.
  • 2. מחממים שמן זית בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפירות המיובשים ומטגנים עוד 3 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 3. מוסיפים לסיר את הבורגול, מתבלים ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול והבצל, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם בעיטור צנוברים קלויים.
  • סלט קינואה יווני

  • מסבחה שעועית בלקנית

  • מרינדה לימונית למנגל

  • סלט משוויה

  • סלט חצילים ורימונים

  • תבשיל גרגרי חומוס פיקנטי

  • סלקים עם גבינה כחולה, אגוזים ותפוחים

  • בטטה קסביה עם תרד טורקי וזיתים

  • סלט קינואה עשיר וצבעוני

  • סלט שעועית מקסיקני

  • סלט אטריות רענן

  • סלט סלק, חומוס ופטרוזיליה

  • סלט עדשים של רמה בן צבי

  • אורז בר עם פטריות יער

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully