וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורגול חם עם פירות מיובשים ועשבי תיבול

אורלי פלאי מארחת את מלך ספרי הבישול, בני סיידא, והשניים מבשלים מתוך ספרו "אוכל טבעוני" תבשיל מהיר ומתקתק להזדמנויות מיוחדות.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ובני סיידא, מערכת וואלה

בבושקה הפקות צילום סטילס: נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-5-6 מנות:
  • 1/2 1 כוסות בורגול גס (עבה)
  • 1/2 1 כוס מים רותחים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים אדומים חצויים ופרוסים
  • 10 משמשים מיובשים קצוצים
  • 50 גרם צימוקים בהירים קטנים
  • 100 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר
  • 5 שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים
  • 5 דבלים קצוצות
  • 1 כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים, להשיג בחנויות התבלינים)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר קצוצה
  • 2 כפות ריחן קצוץ
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 100 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הבורגול בקערה ויוצקים מעל כוס וחצי מים רותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות, מפוררים את הבורגול בעזרת מזלג.
  • 2. מחממים שמן זית בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפירות המיובשים ומטגנים עוד 3 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 3. מוסיפים לסיר את הבורגול, מתבלים ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול והבצל, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם בעיטור צנוברים קלויים.
  • סלט קינואה יווני

  • מסבחה שעועית בלקנית

  • מרינדה לימונית למנגל

  • סלט גזר

  • כרובית צלויה עם יוגורט

  • תבשיל חיטה ולוביה עם כרישה ומנגולד

  • סלט קינואה צבעוני

  • תבשיל גרגירי חומוס פיקנטי

  • אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

  • סלט בורגול עם ירקות צלויים

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • סלט כרובית צלויה ושעועית מש

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • צימעס מסורתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully