מתכונים חמים

מסבחה שעועית בלקנית

במקום לעמול שעות על השריה של שעועית או חומוס, רות אוליבר מקצרת את הדרך לממרח שעועית בלקני שכיף לנגב עם פיתה וביצה קשה. מנה שהיא ארוחת בוקר, צהריים וערב.

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חומוס שעועית

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 800 גרם שעועית לבנה (1 שקית שעועית קפואה מבושלת)
  • 1/4 כוס טחינה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • לתערובת השעועית:
  • 1 כוס שעועית מבושלת שלמה מקוררת
  • 1 כף טחינה
  • 1 לימון שלם מיץ
  • 1 בצל אדום קצוץ דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • 2 ביצים קשות
  • 2 פיתות
  • רבעים מ-2 בצלים

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את השעועית בסיר מלא מים עד שרכה מאוד, מסננים.
  • 2. ממלאים כוס גדולה בשעועית החמה מניחים בצד.
  • 3. במעבד מזון שמים לפי הסדר: שעועית, טחינה, שום, לימון, שמן, שום, מלח, פלפל שחור. מעבדים למחית חלקה ומסדרים על צלחת כמו חומוס.
  • 4. קוצצים בצל אדום מעבירים לקערה, מוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה, פלפל חריף אדום ומיץ לימון מערבבים.
  • 5.. מוסיפים שעועית שלמה חמה מהכוס עם מעט נוזלים וטחינה מלח ופלפל מערבבים קלות, מניחים את תערובת השעועית במרכז הצלחת עם ממרח השעועית הלבנה.
  • 6. מגישים עם ביצה קשה, פיתה ורבעי בצל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully