- 1. מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר גדול. מטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את היין ומבשלים דקתיים עד שמתחיל להתאדות. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה.
-
- 2. מוסיפים את השעועית, השום, הטימין ואת עלה הדפנה. מערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים בסיר מכוסה עד שהשעועית מתרככת.
-
- 3. בינתיים מכינים את הקציצות. מערבבים היטב את הבשר, הבצל, הביצה, מלח, פלפל, כף שמן זית. צרים קציצות קטנות ומניחים אותן על מגש מרוח בשמן זית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
- 4. בתום הקירור, מקמחים את הקציצות ומטגנים אותן בשמן זית עד להשחמה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם את תבשיל השעועית. מוסיפים לשעועית את הקציצות השחומות. מטלטלים את הסיר כדי שהקציצות יתרווחו בנחת. מכסים ומבשלים רבע שעה.