פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שעועית וקציצות בקר

      תבשיל שעועית ברוטב עגבניות, עם קציצות בקר? מה צריך יותר מזה ביום חורפי שכזה? השף חיים כהן וד"ר אלי לנדאו מכינים ארוחה שחייבים עבורה לחם, כדי לנגב את הרוטב שנותר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שעועית וקציצות בקר (דניאל לילה)
      שעועית וקציצות בקר (דניאל לילה)

      מצרכים

      • 350 גרם שעועית מטופלת כמוסבר במסגרת "אני רק שאלה"
      • בצל בינוני קצוץ
      • חצי כוס יין לבן
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 3 עגבניות מרוסקות בפומפייה
      • כף עלי טימין
      • עלה דפנה
      • מלח ופלפל
      • שמן זית
      • לקציצות:
      • חצי קילו בשר בקר ‏(אונטריב‏) טחון
      • בצל בינוני קצוץ
      • ביצה
      • מלח ופלפל
      • שמן זית
      • קמח

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר גדול. מטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את היין ומבשלים דקתיים עד שמתחיל להתאדות. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה.
      • 2. מוסיפים את השעועית, השום, הטימין ואת עלה הדפנה. מערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים בסיר מכוסה עד שהשעועית מתרככת.
      • 3. בינתיים מכינים את הקציצות. מערבבים היטב את הבשר, הבצל, הביצה, מלח, פלפל, כף שמן זית. צרים קציצות קטנות ומניחים אותן על מגש מרוח בשמן זית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
      • 4. בתום הקירור, מקמחים את הקציצות ומטגנים אותן בשמן זית עד להשחמה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם את תבשיל השעועית. מוסיפים לשעועית את הקציצות השחומות. מטלטלים את הסיר כדי שהקציצות יתרווחו בנחת. מכסים ומבשלים רבע שעה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -