סלט שעועית ים תיכוני
הסלט הזה התחיל כווריאציה קיצית לתבשיל השעועית ברוטב עגבניות המסורתי, כאשר המיץ שמגירות העגבניות המוקפצות מהווה את הרוטב של הסלט, ותוך כדי הכנה הוא הפך לחגיגה ים תיכונית בעזרת זיתי קלמטה ובזיליקום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות שעועית לבנה
- 7-8 עגבניות מוצקות (עדיף אשכול או תמר)
- 2 שיני שום
- 200 גר' זיתי קלמטה
- צרור בזיליקום
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. משרים את השעועית למשך הלילה, שוטפים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומצננים.
- 2. קוצצים את העגבניות והשום, מקפיצים את העגבניות בשמן זית ונותנים להן להגיר מיץ. מוסיפים את השום.
- 3. מגלענים וקוצצים את הזיתים.
- 4. מערבבים את כל החומרים, קורעים עלי בזיליקום ומתבלים במיץ העגבניות, שמן זית, מלח ופלפל.