מתכונים חמים

סלט קינואה יווני

סלט קייצי, שמשלב שלל ירקות ומשופע בניחוחות יווניים של טברנה בכרתים

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סלט קינאוה בסגנון יווני

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס קינואה
  • מלח
  • 2 מלפפונים חתוכים גס
  • 2 עגבניות חתוכות גס או כוס וחצי עגבניות שרי חצויות
  • 1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1 קוביית פטה חתוכה לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 2-1 כפות חומץ יין לבן או מיץ לימון
  • עלים אורגנו מ-3 גבעולים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הקינואה בסיר עם מי מלח רותחים במשך רבע שעה או עד שהכדורים נעשים שקופים ונותרת רק טבעת לבנה. מסננים ושוטפים במים קרים לצינון.
  • 2. מערבבים בקערה את הקינואה והירקות עם קלמטה, פטה, שמן, חומץ ואורגנו. מערבבים ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully