סלט קינואה יווני
סלט קייצי, שמשלב שלל ירקות ומשופע בניחוחות יווניים של טברנה בכרתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס קינואה
- מלח
- 2 מלפפונים חתוכים גס
- 2 עגבניות חתוכות גס או כוס וחצי עגבניות שרי חצויות
- 1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות גדולות
- 1 בצל סגול קטן פרוס דק
- 1 קוביית פטה חתוכה לקוביות גדולות
- 1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
- 4-3 כפות שמן זית
- 2-1 כפות חומץ יין לבן או מיץ לימון
- עלים אורגנו מ-3 גבעולים
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הקינואה בסיר עם מי מלח רותחים במשך רבע שעה או עד שהכדורים נעשים שקופים ונותרת רק טבעת לבנה. מסננים ושוטפים במים קרים לצינון.
- 2. מערבבים בקערה את הקינואה והירקות עם קלמטה, פטה, שמן, חומץ ואורגנו. מערבבים ומגישים.