סלט יווני עם "פטה" טופו
גרסה טבעונית לסלט האהוב. ה"פטה" היא בעצם טופו שוהשרה במלח למשך יום-יומיים. המלח מייבש את הטופו מהנוזלים ובכך מעניק לו מרקם יבש ומתפורר כשל גבינת פטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1/2 חסה גדולה, שטופה ומיובשת
- 3 מלפפונים
- 2 עגבניות
- 2 פלפלים כתומים/צהובים
- 1 בצל סגול
- 12 זיתי קלמטה
- 150 גרם "פטה" טופו, חתוכה לקוביות
- 1 לימון
- שמן זית
- זעתר
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הירקות לחתיכות גדולות, קורעים את עלי החסה, מגלענים את הזיתים וחותכים לחצאים, מפלטים וקוצצים את הלימון.
- 2. מוסיפים את הטופו, מתבלים בשמן זית וזעתר ומגישים.