וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קינואה ופירות

מתוק-מלוח, מפתיע ומיוחד, ויכול ללבוש אינספור פנים וצורות, לפי מה שתבחרו לשים בו.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

ירקות ופירות. ShutterStock
ירקות ופירות

מצרכים למתכון

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום בהיר או דבש
  • 2 כוסות נוזלים- מיץ אננס (אפשר מקופסת שימורים) או מיץ תפוזים או מים (אני שמתי 1 כוס מיץ אננס ו-1 כוס מיץ תפוזים).
  • 2-3 פירות טריים- אפשר תפוחים, אגסים, משמשים, אפרסקים, משמשים, תותים, קיווי ועוד, אפשר לשלב כמה סוגים (אני שמתי תפוח ואגס). או 1/2 כוס פירות משומרים שונים (אננס, אפרסקים וכו') חתוכים לקוביות.
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס עלים ירוקים קצוצים- אפשר עירית, בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, אפשר לשלב כמה סוגים
  • 1/2 כוס אגוזים מכל סוג או שקדים, קצוצים גס (אני שמתי שקדים קלופים וחצויים).
  • 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים מכל הסוגים- אפשר אננס, משמשים, דובדבנים, צימוקים, קליפות תפוזים ועוד, אפשר לשלב כמה סוגים (אני שמתי משמשים ודובדבנים).
  • 1 כף שומשום או שומשום שחור או קצח או פרג (אני שמתי שומשום).
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הקינואה ומניחים בצד לסינון.
  • 2. בסיר בינוני מחממים את השמן. מוסיפים את הקינואה וכף סוכר חום בהיר או דבש ומטגנים תוך ערבוב דקה-שתיים. מוסיפים את הנוזלים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-קטנה, מכסים ומבשלים 15 דקות.
  • 3. כשהקינואה מתבשלת חותכים את הפירות הטריים לקוביות קטנות ושמים בקערה גדולה. מוסיפים מיץ לימון וכף סוכר חום בהיר או דבש ומערבבים. מוסיפים עלים קצוצים, אגוזים/שקדים, פירות יבשים קצוצים, שומשום או תחליפיו ומלח ומערבבים. אם משתמשים בפירות משומרים, מערבבים אותם עם כל החומרים.
  • 4. כשהקינואה מוכנה, מורידים מהאש, מסירים מכסה, מאווררים קצת במזלג, מכסים ומשהים 10-15 דקות. מערבבים את הקינואה בעודה חמה עם תערובת הפירות. אפשר ורצוי להגיש מיד (במיוחד אם שמתם פירות שמשחירים מהר) אבל אפשר לשמור במקרר כמה שעות (אם מכינים מראש רצוי לבחור פירות שלא משחירים מהר) ולהגיש קר או בטמפ' החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully