מתכונים חמים

תבשיל קינואה כתום

טעים וקצת מתקתק.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תבשיל קינואה כתום ( סמדר ולטר ) (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים:
  • 1/2 כוס קינואה
  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 1 בצל
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 גזר גדול
  • 1.5 כוסות נוזלים- מיץ אננס (אפשר מקופסת שימורים) או מיץ תפוזים או מים (אני שמתי 1/2 כוס מיץ אננס, 1/2 כוס מיץ תפוזים ו-1/2 כוס מים)
  • 1 כפית סוכר חום בהיר או דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ (אפשר קובייה קפואה) – לא חובה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הקינואה ומניחים בצד לסינון.
  • 2. בסיר בינוני או במחבת רחבה מחממים את השמן. קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה קלה ושקיפות. בינתיים קולפים את הבטטה והגזר, חותכים לקוביות קטנות (בערך בגודל חצי ס"מ על חצי ס"מ), מוסיפים לבצל ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.
  • 3. מוסיפים את הג'ינג'ר (לא חובה), סוכר חום בהיר או דבש, כורכום ומלח. מערבבים. מוסיפים את הנוזלים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית, מכסים ומבשלים 10 דקות.
  • 4. מוסיפים את הקינואה, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית- קטנה, מכסים ומבשלים 15 דקות. כשמוכן, מורידים מהאש, מסירים מכסה, מאווררים קצת במזלג, מכסים ומשהים 10-15 דקות. מגישים חם או קר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully