סלט קינואה
מתכון של עדינה ברודי, מסעדת טיירה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקינואה:
- 400 גר' קינואה יבשה
- 800 גר' מים
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצל קצוץ
- כפית וחצי מלח
- לסלט קינואה:
- 1/2 ק"ג קינואה מבושלת
- 1/2 ק"ג סלק טרי מגורד גס
- 4 כפות בלסמי
- 2 כפות לימון
- 4 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- חופן רוקט בייבי
- פטרוזיליה קצוצה
- נענע קצוצה
- לרוטב טחינה צהובה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 2 פלפלים צהובים קלויים מקולפים
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקינואה: מאדים בצל בשמן, מוסיפים קינואה יבשה ומלח ומאדים קלות.
- 2. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך ועם מכסה כ 20 דקות מכבים את האש ואחרי 5 דקות פותחים המכסה ומערבבים עם מזלג.
- 3. לקינואה המבושלת מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט: סלק, בלסמי, לימון, רוקט, נענע ופטרוזיליה.
- 4. מכינים רוטב טחינה צהובה: טוחנים את כל חומרי הרוטב עד שהתערובת חלקה.
- 5. מגישים את הסלט בליווי הרוטב.