וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קינואה

מתכון של עדינה ברודי, מסעדת טיירה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלט קינואה עם רוטב טחינה צהובה.
סלט קינואה עם רוטב טחינה צהובה

מצרכים למתכון

  • לקינואה:
  • 400 גר' קינואה יבשה
  • 800 גר' מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצל קצוץ
  • כפית וחצי מלח
  • לסלט קינואה:
  • 1/2 ק"ג קינואה מבושלת
  • 1/2 ק"ג סלק טרי מגורד גס
  • 4 כפות בלסמי
  • 2 כפות לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • חופן רוקט בייבי
  • פטרוזיליה קצוצה
  • נענע קצוצה
  • לרוטב טחינה צהובה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2 פלפלים צהובים קלויים מקולפים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקינואה: מאדים בצל בשמן, מוסיפים קינואה יבשה ומלח ומאדים קלות.
  • 2. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך ועם מכסה כ 20 דקות מכבים את האש ואחרי 5 דקות פותחים המכסה ומערבבים עם מזלג.
  • 3. לקינואה המבושלת מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט: סלק, בלסמי, לימון, רוקט, נענע ופטרוזיליה.
  • 4. מכינים רוטב טחינה צהובה: טוחנים את כל חומרי הרוטב עד שהתערובת חלקה.
  • 5. מגישים את הסלט בליווי הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully