קינואה עם רוזמרין
הרוזמרין משתלב נפלא, אל תוותרו עליו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2/3 כוס קינואה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן
- 2 שיני שום כתושות (אפשר להחליף בכפית אבקת שום, לטעם שום מעודן יותר)
- 1 פלפל אדום קטן
- עלים מגבעול רוזמרין אחד
- 1/2 כפית מלח
- כוס ורבע מים
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הקינואה ומניחים בצד לסינון.
- 2. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה קלה ושקיפות. מוסיפים את הקינואה והשום ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות. קוצצים דק את הפלפל, מוסיפים לסיר ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.
- 3. מוסיפים את עלי הרוזמרין (אפשר לקצוץ אותם קצת לפני) והמלח. מוסיפים את המים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-קטנה, מכסים ומבשלים 15 דקות. כשמוכן, מורידים מהאש, מסירים מכסה, מאווררים קצת במזלג, מכסים ומשהים 10-15 דקות. מגישים חם או קר.