וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'אטני של מנגו

צ'אטני מנגו אמיתי ומהיר – ועדיין יש לו את הטעם ומרקם של אחד שלקח לכם שעות להכין. התיבול של זרעי השומר, ההל והקינמון יעשו עבורכם את כל העבודה.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

מנגו צ'אטני. נמרוד סונדרס
מנגו צ'אטני

מצרכים למתכון

  • לצנצנת של 250 גרם:
  • 1 מנגו גדול (500 גר) בשל אך לא רך
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון גרוס
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס מים
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1/4 כפית זרעי שומר או אניס
  • 2 כפות מים קרים
  • 2 כפיות קמח טפיוקה או קורנפלור
  • 1 כף מים
  • 2-3 תרמילי הל
  • חתיכה קטנה מקל קינמון
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 כפית זרעי חרדל שחור

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מקלפים את המנגו וחותכים לחתיכות גסות. מניחים בסיר עם זרעי הכמון, פלפל שחור, מלח, 1/3 כוס מים וצימוקים. לוחצים על זרעי השומר עם סכין שף או פטיש שניצלים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש.
  • 2. מערבבים קמח טפיוקה עם כף מים, מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה, כ-3 דקות. מסירים מן האש.
  • 3. קולים את זרעי החרדל במחבת יבשה כ-2-3 דקות בבחישה מתמדת עד שהם "מתפוצצים". מסירים מן האש ומוסיפים ביחד עם השמן לצ'אטני. יוצקים לצנצנות סטריליות ושומרים במקרר כחודש או במקפיא עד 3 חודשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully