פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צ'אטני של מנגו

      צ'אטני מנגו אמיתי ומהיר – ועדיין יש לו את הטעם ומרקם של אחד שלקח לכם שעות להכין. התיבול של זרעי השומר, ההל והקינמון יעשו עבורכם את כל העבודה.

      13 מדרגים / 3.16 כוכבים

      מנגו צ'אטני (נמרוד סונדרס)
      מנגו צ'אטני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לצנצנת של 250 גרם:
      • 1 מנגו גדול (500 גר) בשל אך לא רך
      • 1/2 כפית זרעי כמון
      • 1/4 כפית פלפל שחור טחון גרוס
      • קורט מלח
      • 1/3 כוס מים
      • 1/4 כוס צימוקים
      • 1/4 כפית זרעי שומר או אניס
      • 2 כפות מים קרים
      • 2 כפיות קמח טפיוקה או קורנפלור
      • 1 כף מים
      • 2-3 תרמילי הל
      • חתיכה קטנה מקל קינמון
      • 1 כפית שמן שומשום
      • 1/2 כפית זרעי חרדל שחור

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. מקלפים את המנגו וחותכים לחתיכות גסות. מניחים בסיר עם זרעי הכמון, פלפל שחור, מלח, 1/3 כוס מים וצימוקים. לוחצים על זרעי השומר עם סכין שף או פטיש שניצלים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש.
      • 2. מערבבים קמח טפיוקה עם כף מים, מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה, כ-3 דקות. מסירים מן האש.
      • 3. קולים את זרעי החרדל במחבת יבשה כ-2-3 דקות בבחישה מתמדת עד שהם "מתפוצצים". מסירים מן האש ומוסיפים ביחד עם השמן לצ'אטני. יוצקים לצנצנות סטריליות ושומרים במקרר כחודש או במקפיא עד 3 חודשים.

      עוד מתכוני פירות

      צ'אטני של מנגו
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -