- אופן ההכנה:
- 1. מקלפים את המנגו וחותכים לחתיכות גסות. מניחים בסיר עם זרעי הכמון, פלפל שחור, מלח, 1/3 כוס מים וצימוקים. לוחצים על זרעי השומר עם סכין שף או פטיש שניצלים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש.
-
- 2. מערבבים קמח טפיוקה עם כף מים, מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה, כ-3 דקות. מסירים מן האש.
-
- 3. קולים את זרעי החרדל במחבת יבשה כ-2-3 דקות בבחישה מתמדת עד שהם "מתפוצצים". מסירים מן האש ומוסיפים ביחד עם השמן לצ'אטני. יוצקים לצנצנות סטריליות ושומרים במקרר כחודש או במקפיא עד 3 חודשים.