גבינת פילרדון עם תאנים צלויות
אם לא מוצאים פילרדון אפשר להשתמש כמובן גם בברי או קממבר. במנה הזאת, התאנים הן "רק" הקישוט, אבל הן נותנות את הטון ובעצם מוציאות את המיטב מהגבינה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל -2-4 סועדים
- 1 גלגל של גבינת פילרדון (או ברי או קממבר) בטמפרטורת החדר
- 4 תאנים טריות מעט קשות
- 1 כפית חמאה
- 1 כף סוכר חום דמררה
- מעט מלח
- פרוסות באגט קלוי או לחם כפרי לבן
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
- 2. בעזרת מברשת מטבח מורחים את התאנים בחמאה ואז מגלגלים כל תאנה בסוכר החום. מעבירים לנייר אפיה ואופים בתנור החם 10-15 דקות, עד שהסוכר מתקרמל והתאנים נצלות היטב.
- 3. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר כ -5 דקות. אחרי 5 דקות, לוקחים את המברשת ומברישים את התאנים בנוזל שנצבר על נייר האפייה.
- 4.מגישים את הגבינה על קרש עץ גדול, לידה מניחים טוסטים של באגט ואת התאנים הצלויות ומקשטים מעל עם נוזלי הבישול שנשארו.