מתכונים חמים

אורז עם דלורית, צימוקים ושקדים

מתכון של מכוורת יד מרדכי, במיוחד לחג ט"ו בשבט. הפירות היבשים מעניקים לאורז מרקם שונה וטעם מתקתק, ועל כולם מנצח ניחוח הקינמון העדין שמרחף מעל.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אורז עם דלורית

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 5 כוסות אורז יסמין
  • 1 דלורית, חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ, עם הקליפה
  • 2 בצלים קוביות
  • 4 כפות שקדים פרוסים קלויים
  • 4 כפות צימוקים
  • כף דבש
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 4 כפות שמן זית מעודן
  • מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חופן עלי נענע קצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח, מבשלים את האורז. כעבור 6 דקות מרגע הרתיחה, מסננים היטב. האורז צריך להיות נעים לנגיסה אך לא רך.
  • 2. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית. מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון, מערבבים ומטגנים עד הזהבת הבצל.
  • 3. מוציאים את הבצל מהסיר ומניחים בצד, בקערית. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הדלורית ומתבלים בכפית קינמון, מלח ופלפל. מערבבים, מוזגים כוס מים ומבשלים מכוסה.
  • 4. כעבור 20 דקות מוסיפים לסיר את האורז והבצל יחד עם צימוקים ונענע, ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים שקדים ומשאירים מכוסה כ-10 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully