פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אורז עם דלורית, צימוקים ושקדים

      מתכון של מכוורת יד מרדכי, במיוחד לחג ט"ו בשבט. הפירות היבשים מעניקים לאורז מרקם שונה וטעם מתקתק, ועל כולם מנצח ניחוח הקינמון העדין שמרחף מעל.

      5 מדרגים / 3.42 כוכבים

      אורז עם דלורית (יח
      אורז עם דלורית (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 5 כוסות אורז יסמין
      • 1 דלורית, חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ, עם הקליפה
      • 2 בצלים קוביות
      • 4 כפות שקדים פרוסים קלויים
      • 4 כפות צימוקים
      • כף דבש
      • 2 כפיות קינמון טחון
      • 4 כפות שמן זית מעודן
      • מלח
      • חצי כפית פלפל שחור
      • חופן עלי נענע קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח, מבשלים את האורז. כעבור 6 דקות מרגע הרתיחה, מסננים היטב. האורז צריך להיות נעים לנגיסה אך לא רך.
      • 2. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית. מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון, מערבבים ומטגנים עד הזהבת הבצל.
      • 3. מוציאים את הבצל מהסיר ומניחים בצד, בקערית. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הדלורית ומתבלים בכפית קינמון, מלח ופלפל. מערבבים, מוזגים כוס מים ומבשלים מכוסה.
      • 4. כעבור 20 דקות מוסיפים לסיר את האורז והבצל יחד עם צימוקים ונענע, ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים שקדים ומשאירים מכוסה כ-10 דקות.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -