- יום 1:
- מערבבים את התאנים עם הסוכר ומעבירים למקרר ל- 24 שעות. התאנים יגירו נוזלים.
-
- יום 2:
- מסננים את הנוזלים שהצטברו בכלי לסיר עם שוליים גבוהים (לא זורקים את הפרי). מבשלים על אש בינונית ומצמצמים לסמיכות של סירופ. שופכים את הסירופ על התאנים ומעבירים למקרר ל -24 שעות נוספות.
-
- יום 3:
- מעבירים את הפירות ואת הסירופ לסיר עם שוליים גבוהים ומבשלים שוב על אש בינונית עד שהנוזל מסמיך כמו ביום השני. מודדים את כמות הפרי המבושל (עם הנוזלים) בכוס מידה ומוסיפים על כל 4 כוסות של פרי מבושל: 2 כפות אבקת חרדל, 4 כפות חומץ טבעי, ו-2 כפות יין לבן. מחזירים את כל התערובת לאש ל-10 דקות נוספות. טועמים ומוסיפים חומץ אם צריך. למי שאוהב ניתן להוסיף בסוף את גרגרי החרדל השלמים.
-
- מעבירים לצנצנות ריבה מפוסטרות (במים רותחים) ומאכסנים עד שנגמר.