וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חרדל תאנים

המוסטרדה די פרוטה של האיטלקים היא תוספת אולטימטיבית לבשר, נקניקים וממרח מצויין על כריך רוסטביף. כל מה שצריך הוא קצת סבלנות

מתכון מאת: שניר אנג סלע, מערכת וואלה

עוף בתנור עם חרדל תאנים. נמרוד סונדרס
עוף בתנור עם חרדל תאנים

מצרכים למתכון

  • 2 ק"ג תאנים טריות חתוכות לשמיניות (פעם אחת לרוחב התאנה והשאר כמו משולשים של עוגה)
  • 1/3 כוס סוכר
  • על כל 4 כוסות של פרי מבושל:
  • 2 כפות אבקת חרדל
  • 4 כפות חומץ טבעי
  • 2 כפות יין לבן
  • 2 כפות של גרגירי חרדל (צהובים או חומים או תערובת)

אופן ההכנה

  • יום 1:
  • מערבבים את התאנים עם הסוכר ומעבירים למקרר ל- 24 שעות. התאנים יגירו נוזלים.
  • יום 2:
  • מסננים את הנוזלים שהצטברו בכלי לסיר עם שוליים גבוהים (לא זורקים את הפרי). מבשלים על אש בינונית ומצמצמים לסמיכות של סירופ. שופכים את הסירופ על התאנים ומעבירים למקרר ל -24 שעות נוספות.
  • יום 3:
  • מעבירים את הפירות ואת הסירופ לסיר עם שוליים גבוהים ומבשלים שוב על אש בינונית עד שהנוזל מסמיך כמו ביום השני. מודדים את כמות הפרי המבושל (עם הנוזלים) בכוס מידה ומוסיפים על כל 4 כוסות של פרי מבושל: 2 כפות אבקת חרדל, 4 כפות חומץ טבעי, ו-2 כפות יין לבן. מחזירים את כל התערובת לאש ל-10 דקות נוספות. טועמים ומוסיפים חומץ אם צריך. למי שאוהב ניתן להוסיף בסוף את גרגרי החרדל השלמים.
  • מעבירים לצנצנות ריבה מפוסטרות (במים רותחים) ומאכסנים עד שנגמר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully