וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עלים ותאנים בוויניגרט תאנים

הדבר היחיד הדורש המתנה כאן הוא חומץ התאנים. ברגע שהחומץ מוכן כל מה שצריך לעשות הוא לערבב אותו ביחס של 3:1 עם שמן זית וטיפה מלח ויש לכם רוטב סלט אידיאלי לקיץ הישראלי

מתכון מאת: שניר אנג סלע, מערכת וואלה

סלט תאנים. נמרוד סונדרס
סלט תאנים

מצרכים למתכון

  • ל-1 ליטר חומץ:
  • 1/2 ליטר חומץ יין אדום
  • 200 גרם תאנים בשלות (6-8 תאנים) חתוכות לרבעים
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף פלפל שחור שלם
  • לוויניגרט:
  • 3 כוסות שמן זית
  • 1 כוס חומץ תאנים
  • מעט מלח
  • לסלט:
  • עלים ירוקים שאוהבים כמו חסות, ארוגולה סלק ועוד
  • 2-3 צנוניות פרוסות
  • 1/2 בצל סגול פרוס
  • 3-4 תאנים חתוכותלרבעים
  • זרעי פשתן

אופן ההכנה

  • 1.בסיר עם שוליים גבוהים, מביאים את כל מרכיבי החומץ לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים 10 דקות. מעבירים את הנוזל לכלים סגורים ומאחסנים בטמפרטורת החדר 3 שבועות.
  • אחרי 3 שבועות מסננים את הנוזל דרך מסננת דקה ומי שמעדיף יכול לקצוץ את התאנים ולהוסיף אותם חזרה לחומץ.
  • 2. להכנת הויניגרט: מערבבים את החומץ המוכן עם שמן זית ומעט מלח.
  • 3. הסלט: מערבבים יחד את מרכיבי הסלט ויוצקים מעליהם את רוטב הוויניגרט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully