פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט עלים ותאנים בוויניגרט תאנים

      הדבר היחיד הדורש המתנה כאן הוא חומץ התאנים. ברגע שהחומץ מוכן כל מה שצריך לעשות הוא לערבב אותו ביחס של 3:1 עם שמן זית וטיפה מלח ויש לכם רוטב סלט אידיאלי לקיץ הישראלי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט תאנים (נמרוד סונדרס)
      סלט תאנים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-1 ליטר חומץ:
      • 1/2 ליטר חומץ יין אדום
      • 200 גרם תאנים בשלות (6-8 תאנים) חתוכות לרבעים
      • 2 כפות דבש
      • 1 כף פלפל שחור שלם
      • לוויניגרט:
      • 3 כוסות שמן זית
      • 1 כוס חומץ תאנים
      • מעט מלח
      • לסלט:
      • עלים ירוקים שאוהבים כמו חסות, ארוגולה סלק ועוד
      • 2-3 צנוניות פרוסות
      • 1/2 בצל סגול פרוס
      • 3-4 תאנים חתוכותלרבעים
      • זרעי פשתן

      אופן ההכנה

      • 1.בסיר עם שוליים גבוהים, מביאים את כל מרכיבי החומץ לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים 10 דקות. מעבירים את הנוזל לכלים סגורים ומאחסנים בטמפרטורת החדר 3 שבועות.
      • אחרי 3 שבועות מסננים את הנוזל דרך מסננת דקה ומי שמעדיף יכול לקצוץ את התאנים ולהוסיף אותם חזרה לחומץ.
      • 2. להכנת הויניגרט: מערבבים את החומץ המוכן עם שמן זית ומעט מלח.
      • 3. הסלט: מערבבים יחד את מרכיבי הסלט ויוצקים מעליהם את רוטב הוויניגרט.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -