סלט עלים ותאנים בוויניגרט תאנים
הדבר היחיד הדורש המתנה כאן הוא חומץ התאנים. ברגע שהחומץ מוכן כל מה שצריך לעשות הוא לערבב אותו ביחס של 3:1 עם שמן זית וטיפה מלח ויש לכם רוטב סלט אידיאלי לקיץ הישראלי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-1 ליטר חומץ:
- 1/2 ליטר חומץ יין אדום
- 200 גרם תאנים בשלות (6-8 תאנים) חתוכות לרבעים
- 2 כפות דבש
- 1 כף פלפל שחור שלם
- לוויניגרט:
- 3 כוסות שמן זית
- 1 כוס חומץ תאנים
- מעט מלח
- לסלט:
- עלים ירוקים שאוהבים כמו חסות, ארוגולה סלק ועוד
- 2-3 צנוניות פרוסות
- 1/2 בצל סגול פרוס
- 3-4 תאנים חתוכותלרבעים
- זרעי פשתן
אופן ההכנה
- 1.בסיר עם שוליים גבוהים, מביאים את כל מרכיבי החומץ לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים 10 דקות. מעבירים את הנוזל לכלים סגורים ומאחסנים בטמפרטורת החדר 3 שבועות.
- אחרי 3 שבועות מסננים את הנוזל דרך מסננת דקה ומי שמעדיף יכול לקצוץ את התאנים ולהוסיף אותם חזרה לחומץ.
- 2. להכנת הויניגרט: מערבבים את החומץ המוכן עם שמן זית ומעט מלח.
- 3. הסלט: מערבבים יחד את מרכיבי הסלט ויוצקים מעליהם את רוטב הוויניגרט.