מתכונים חמים

אורז מלא כל טוב

אין אף פרי יבש שלא יהנה להיכנס לתוך סיר של אורז מלא, ולהעניק לו ממתיקותו. כשמשלבים גם ערמונים, מקבלים מנה עשירה, כבדה וטעימה במיוחד.

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אורז מלא כל טוב (צילום: עופרי זוטא)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מקל קינמון שבור לשניים
  • 4 תרמילי הל
  • ¼ כפית כוסברה יבשה
  • חופן נאה של בצל יבש פרוס (ניתן לקנות בחנויות הטבע ובחנויות התבלינים)
  • ¼ כפית כורכום
  • 6 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
  • חופן צימוקים
  • 50-100 גרם ערמונים קלופים ומוכנים לבישול, קצוצים גס
  • 1.5 כוסות אורז מלא עגול
  • ½-1 כפית מלח
  • 3.5 כוסות מים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן ותבלינים שלמים. מערבבים היטב עוד כדקה.
  • 2. מוסיפים בצל יבש, כורכום, פירות יבשים וערמונים. מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. נזהרים שלא יישרף.
  • 3. מוסיפים אורז ומלח, מערבבים היטב ומטגנים כך בזהירות עוד כדקה. מוזגים מים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות. אם בתום הזמן נשארו נוזלים בתחתית הסיר, מבשלים עוד כ-5 דקות. משאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
  • 5. מגישים את האורז המלא אל השולחן, ואוכלים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully