אורז מלא כל טוב

אין אף פרי יבש שלא יהנה להיכנס לתוך סיר של אורז מלא, ולהעניק לו ממתיקותו. כשמשלבים גם ערמונים, מקבלים מנה עשירה, כבדה וטעימה במיוחד.

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה!
אורז מלא כל טוב. עופרי זוטא
אורז מלא כל טוב

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מקל קינמון שבור לשניים
  • 4 תרמילי הל
  • ¼ כפית כוסברה יבשה
  • חופן נאה של בצל יבש פרוס (ניתן לקנות בחנויות הטבע ובחנויות התבלינים)
  • ¼ כפית כורכום
  • 6 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
  • חופן צימוקים
  • 50-100 גרם ערמונים קלופים ומוכנים לבישול, קצוצים גס
  • 1.5 כוסות אורז מלא עגול
  • ½-1 כפית מלח
  • 3.5 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן ותבלינים שלמים. מערבבים היטב עוד כדקה.
  • 2. מוסיפים בצל יבש, כורכום, פירות יבשים וערמונים. מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. נזהרים שלא יישרף.
  • 3. מוסיפים אורז ומלח, מערבבים היטב ומטגנים כך בזהירות עוד כדקה. מוזגים מים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות. אם בתום הזמן נשארו נוזלים בתחתית הסיר, מבשלים עוד כ-5 דקות. משאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
  • 5. מגישים את האורז המלא אל השולחן, ואוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully