וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז מלא כל טוב

אין אף פרי יבש שלא יהנה להיכנס לתוך סיר של אורז מלא, ולהעניק לו ממתיקותו. כשמשלבים גם ערמונים, מקבלים מנה עשירה, כבדה וטעימה במיוחד.

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

אורז מלא כל טוב. עופרי זוטא
אורז מלא כל טוב

מצרכים למתכון

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מקל קינמון שבור לשניים
  • 4 תרמילי הל
  • ¼ כפית כוסברה יבשה
  • חופן נאה של בצל יבש פרוס (ניתן לקנות בחנויות הטבע ובחנויות התבלינים)
  • ¼ כפית כורכום
  • 6 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
  • חופן צימוקים
  • 50-100 גרם ערמונים קלופים ומוכנים לבישול, קצוצים גס
  • 1.5 כוסות אורז מלא עגול
  • ½-1 כפית מלח
  • 3.5 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן ותבלינים שלמים. מערבבים היטב עוד כדקה.
  • 2. מוסיפים בצל יבש, כורכום, פירות יבשים וערמונים. מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. נזהרים שלא יישרף.
  • 3. מוסיפים אורז ומלח, מערבבים היטב ומטגנים כך בזהירות עוד כדקה. מוזגים מים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות. אם בתום הזמן נשארו נוזלים בתחתית הסיר, מבשלים עוד כ-5 דקות. משאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
  • 5. מגישים את האורז המלא אל השולחן, ואוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully