אורז מלא כל טוב
אין אף פרי יבש שלא יהנה להיכנס לתוך סיר של אורז מלא, ולהעניק לו ממתיקותו. כשמשלבים גם ערמונים, מקבלים מנה עשירה, כבדה וטעימה במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כפות שמן זית
- 1 מקל קינמון שבור לשניים
- 4 תרמילי הל
- ¼ כפית כוסברה יבשה
- חופן נאה של בצל יבש פרוס (ניתן לקנות בחנויות הטבע ובחנויות התבלינים)
- ¼ כפית כורכום
- 6 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
- חופן צימוקים
- 50-100 גרם ערמונים קלופים ומוכנים לבישול, קצוצים גס
- 1.5 כוסות אורז מלא עגול
- ½-1 כפית מלח
- 3.5 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן ותבלינים שלמים. מערבבים היטב עוד כדקה.
- 2. מוסיפים בצל יבש, כורכום, פירות יבשים וערמונים. מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. נזהרים שלא יישרף.
- 3. מוסיפים אורז ומלח, מערבבים היטב ומטגנים כך בזהירות עוד כדקה. מוזגים מים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות. אם בתום הזמן נשארו נוזלים בתחתית הסיר, מבשלים עוד כ-5 דקות. משאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
- 5. מגישים את האורז המלא אל השולחן, ואוכלים מיד.