וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טנזיה מרוקאית

אין כמו הטעמים והצבעים של מרוקו, ואין כמו קדירות הבשר הנימוח המרוקאיות. אורית אלמליח מכינה טנזיה - תבשיל בשר עשיר עם פירות יבשים, הידוע כגולת הכותרת של המטבח המרוקאי.

מתכון מאת: אורית אלמליח, מערכת וואלה

טנזייה מרוקאית. אפיק גבאי
טנזייה מרוקאית

מצרכים למתכון

  • 4 מנות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס קטנה של יין אדום מתוק (אפשר להמיר ביין תירוש)
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כף דבש
  • תבלינים:
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה (נותן את הצבע)
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מעט מאוד פלפל שחור
  • 1/2 ק"ג בשר ראש חתוך לקוביות 3X3
  • 1 גזר
  • פירות יבשים:
  • חופן שזיף שחור מיובש
  • חופן תאנים מיובשות
  • חופן צימוקים
  • חופן משמשים מיובשים
  • להגשה: קוסקוס/אורז

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר רחב ונמוך.
  • 2. פורסים את הבצל לפרוסות, ואז לרצועות. מוסיפים לשמן החם. כאשר הבצל מזהיב, אך לפני שהוא מזהיב מאוד, מוסיפים את הסוכר החום. תפקיד הסוכר הוא לתרום לקרמול הבצל. מערבבים היטב. כאשר מתקבל הקרמל, מוסיפים את היין המתוק.
  • 3. מוסיפים כוס מים (או עד שהמים מכסים את הבצל). מביאים לבעבוע עדין. מוסיפים את הדבש, ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את התבלינים. חשוב לא להשתולל עם התבלינים, מאחר ועיקר הטעם צריך להגיע מהפירות היבשים ומהיין.
  • 5. מוסיפים את קוביות הבשר. במידה ומשתמשים בבשר מוכשר, אזי יש לדאוג לשטוף אותו במים זורמים לפני שמוסיפים אותו לתבשיל (זאת מאחר ובשר מוכשר הוא מומלח, ואילו התבשיל מאופיין בטעמים מתוקים).
  • 6. חותכים את הגזר לרצועות, ולא לטבעות. כך גם חותכים את הגזר כאשר מכינים ממנו ריבה, ולמעשה התבשיל הופך את הגזר למעין ריבה. יש מרוקאים שנוהגים להוסיף ריבות לתוך התבשיל. מוסיפים את רצועות הגזר לסיר, ומערבבים. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים.
  • 7. מגבירים את האש, ומוסיפים את הפירות היבשים. השזיף השחור הוא הכי קריטי מאחר והוא נותן את הצבע המיוחד של הטנזיה. מערבבים, ומביאים לרתיחה.
  • 8. מורידים את החום לבינוני, מכסים וממשיכים לבשל כשעה וחצי. חשוב לדאוג לשמור על הנוזלים על מנת שהתבשיל לא ייחרך, אך מצד שני התבשיל צריך להיות מאוד סמיך.
  • 9. התבשיל מוכן כאשר הוא מקבל צבע כהה מאוד, הבשר התרכך לחלוטין והוא כמעט ללא נוזלים למעט "התמצית של הטעם". מורידים מהאש, ומגישים על גבי קוסקוס (ניתן כמובן גם על אורז, אך אורז הוא חומר גלם שפחות נהוג במרוקו).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully