קציצות דגים בחומוס וזעפרן
קציצות דגים אווריריות של דג לבן, המלוות ברוטב של חומוס, זעפרן, ושלל תבלינים אחרים. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" יוצר לכם חגיגה ים תיכונית במטבח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות חומוס שהושרה במשך הלילה ובושל במים כשעה וחצי
- 2 בצלים קצוצים דק
- 10 שיני שום כתושות
- חצי צרור כוסברה, קצוץ
- עלים מ-3 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים
- 3 עגבניות בשלות, קצוצות (עם המיץ והקליפה)
- כף גדושה כמון
- כף שטוחה פפריקה מתוקה
- כף שטוחה פפריקה חריפה
- 3 כוסות מים
- 5-6 חוטי זעפרן מושרים בכוס מים רותחים/כף כורכום טחון
- רבע כוס שמן זית
- לקציצות:
- חצי קילו בשר דג לבן (בורי, מוסר, אינטיאס, דניס), קצוץ ביד
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- ביצה
- 4 כפות פירורי לחם
- כפית כמון
- מלח ופלפל
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל, העגבניות והשום בשמן הזית, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כחמש דקות.
- 2. מוסיפים את המים, והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כעשר דקות. לאחר מכן מוסיפים את החומוס והסלרי.
- 3. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד, צרים כדורים במשקל 60-70 גרם ומשטחים מעט.
- 4. מוסיפים את הקציצות לתבשיל ומבשלים יחד כ-35 דקות, על אש נמוכה. מתקנים תיבול ומגישים. מומלץ לזרות כוסברה טרייה למעלה.