קבב מוסר
צרורות פטרוזיליה וכוסברה, הנטחנים יחד עם דג מוסר ים, הופכים לקבב דגים ירוק ומענג. השף גיל אבירם ממסעדת "הילולים" מגיש אותם לצד ברוסקטה ייחודית, וטחינה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-16 קבבים:
- לקבב:
- 800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור, קצוץ דק (בסכין)
- בצל סגול גדול, קצוץ דק
- 50 מ"ל שמן זית (2 כפות ו-2 כפיות)
- צרור כוסברה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
- צרור פטרוזיליה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
- לתוספת:
- 3 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים
- מלח, פלפל שחור, סוכר
- חופן קטן טימין (גבעולים שלמים)
- 4 עגבניות תמר, פרוסות לפלחים
- 100 גרם לוביה, מבושלת במים רותחים (עד לריכוך)
- 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ לקוביות (נקי מזרעים)
- 100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
- 4 פרוסות לחם שאור קלוי בגריל (ברוסקטה)
- קליפת לימון מגורדת מ-2 לימונים
- 8 כפות יוגורט עזים (לא הכרחי)
- לטחינה:
- 4 כפות טחינה גולמית
- מיץ מלימון אחד
- מעט מלח
- מעט מים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב, מוסיפים מלח ופלפל, ומתבלים עוד במידת הצורך. יוצרים קציצות במשקל 45 גרם ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- 2. לתוספת: פורסים את הבצלים לפלחים, מוסיפים מלח, פלפל, כמה כפות שמן זית לציפוי הבצל ומעט סוכר. צולים בתנור ב-200 מעלות כ-30 דקות, עד שמזהיב.
- 3. לפני ההגשה, צולים את הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) 2 - 1/2 2 דקות מכל צד, ובמקביל מקפיצים במחבת לוהטת עם מעט שמן זית את הבצלים הצלויים והתרד 1/2 דקה.
- 4. מעבירים לקערה ומוסיפים את עגבניות התמר, הלוביה והצ'ילי. מתבלים בשמן זית ומעט מלח.
- 5. לרוטב טחינה: מערבבים את החומרים למרקם סמיך, מוסיפים מים לפי הצורך וטועמים.
- 6. מזלפים את רוטב הטחינה על כל פרוסת ברוסקטה (פרוסה למנה) ומניחים מעל את תערובת הירקות. מניחים את הקבב לצד התוספת ומזלפים עליו מעט יוגורט (לא חובה).