וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבב מוסר

צרורות פטרוזיליה וכוסברה, הנטחנים יחד עם דג מוסר ים, הופכים לקבב דגים ירוק ומענג. השף גיל אבירם ממסעדת "הילולים" מגיש אותם לצד ברוסקטה ייחודית, וטחינה.

מתכון מאת: גיל אבירם, מערכת וואלה

קבב מוסר.
קבב מוסר

מצרכים למתכון

  • ל-16 קבבים:
  • לקבב:
  • 800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור, קצוץ דק (בסכין)
  • בצל סגול גדול, קצוץ דק
  • 50 מ"ל שמן זית (2 כפות ו-2 כפיות)
  • צרור כוסברה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
  • לתוספת:
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים
  • מלח, פלפל שחור, סוכר
  • חופן קטן טימין (גבעולים שלמים)
  • 4 עגבניות תמר, פרוסות לפלחים
  • 100 גרם לוביה, מבושלת במים רותחים (עד לריכוך)
  • 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ לקוביות (נקי מזרעים)
  • 100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
  • 4 פרוסות לחם שאור קלוי בגריל (ברוסקטה)
  • קליפת לימון מגורדת מ-2 לימונים
  • 8 כפות יוגורט עזים (לא הכרחי)
  • לטחינה:
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • מעט מלח
  • מעט מים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב, מוסיפים מלח ופלפל, ומתבלים עוד במידת הצורך. יוצרים קציצות במשקל 45 גרם ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  • 2. לתוספת: פורסים את הבצלים לפלחים, מוסיפים מלח, פלפל, כמה כפות שמן זית לציפוי הבצל ומעט סוכר. צולים בתנור ב-200 מעלות כ-30 דקות, עד שמזהיב.
  • 3. לפני ההגשה, צולים את הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) 2 - 1/2 2 דקות מכל צד, ובמקביל מקפיצים במחבת לוהטת עם מעט שמן זית את הבצלים הצלויים והתרד 1/2 דקה.
  • 4. מעבירים לקערה ומוסיפים את עגבניות התמר, הלוביה והצ'ילי. מתבלים בשמן זית ומעט מלח.
  • 5. לרוטב טחינה: מערבבים את החומרים למרקם סמיך, מוסיפים מים לפי הצורך וטועמים.
  • 6. מזלפים את רוטב הטחינה על כל פרוסת ברוסקטה (פרוסה למנה) ומניחים מעל את תערובת הירקות. מניחים את הקבב לצד התוספת ומזלפים עליו מעט יוגורט (לא חובה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully