קבב מוסר
צרורות פטרוזיליה וכוסברה, הנטחנים יחד עם דג מוסר ים, הופכים לקבב דגים ירוק ומענג. השף גיל אבירם ממסעדת "הילולים" מגיש אותם לצד ברוסקטה ייחודית, וטחינה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-16 קבבים:
 - לקבב:
 - 800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור, קצוץ דק (בסכין)
 - בצל סגול גדול, קצוץ דק
 - 50 מ"ל שמן זית (2 כפות ו-2 כפיות)
 - צרור כוסברה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
 - צרור פטרוזיליה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
 - לתוספת:
 - 3 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים
 - מלח, פלפל שחור, סוכר
 - חופן קטן טימין (גבעולים שלמים)
 - 4 עגבניות תמר, פרוסות לפלחים
 - 100 גרם לוביה, מבושלת במים רותחים (עד לריכוך)
 - 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ לקוביות (נקי מזרעים)
 - 100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
 - 4 פרוסות לחם שאור קלוי בגריל (ברוסקטה)
 - קליפת לימון מגורדת מ-2 לימונים
 - 8 כפות יוגורט עזים (לא הכרחי)
 - לטחינה:
 - 4 כפות טחינה גולמית
 - מיץ מלימון אחד
 - מעט מלח
 - מעט מים
 
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב, מוסיפים מלח ופלפל, ומתבלים עוד במידת הצורך. יוצרים קציצות במשקל 45 גרם ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
 - 2. לתוספת: פורסים את הבצלים לפלחים, מוסיפים מלח, פלפל, כמה כפות שמן זית לציפוי הבצל ומעט סוכר. צולים בתנור ב-200 מעלות כ-30 דקות, עד שמזהיב.
 - 3. לפני ההגשה, צולים את הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) 2 - 1/2 2 דקות מכל צד, ובמקביל מקפיצים במחבת לוהטת עם מעט שמן זית את הבצלים הצלויים והתרד 1/2 דקה.
 - 4. מעבירים לקערה ומוסיפים את עגבניות התמר, הלוביה והצ'ילי. מתבלים בשמן זית ומעט מלח.
 - 5. לרוטב טחינה: מערבבים את החומרים למרקם סמיך, מוסיפים מים לפי הצורך וטועמים.
 - 6. מזלפים את רוטב הטחינה על כל פרוסת ברוסקטה (פרוסה למנה) ומניחים מעל את תערובת הירקות. מניחים את הקבב לצד התוספת ומזלפים עליו מעט יוגורט (לא חובה).
 
